Cityringen
- Cityringen er cirka 15,5 kilometer lang (to tunnelrør hele ringen rundt), og 17 underjordiske stationer forbinder Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro og City.
- Cityringen har sat sit præg på Hovedstaden gennem snart 10 år. Lov om en Cityring blev vedtaget i Folketinget i 2007. Herefter blev der gennemført borgerhøringer og VVM-proces.
- Adskillige kilometer forsyningsledninger- og rør (kloak, telefon, el, gas m.m.) blev i årene 2008-2010 flyttet rundt for at give plads til at anlægge metrostationerne under byen.
- I perioden 2009-2011 var Københavns Museum desuden koordinator på det største arkæologiske udgravningsprojekt i Hovedstaden.
- I 2011 gik selve anlægsarbejdet i gang.
Engang bestod området af busholdepladser og en sort busterminal. Nu plantes i alt 59 træer på arealet, hvor en cykelsti slanger sig igennem en lille lund nær hovedindgangen til den kommende metrostation.
På arealet mellem H. C. Andersens Boulevard og Vester Voldgade plantes robinie, spidsløn, japansk røn, vandgran og rød hestekastanje, og cyklisterne får dermed et lille åndehul midt på en af storbyens pulserende pladser. Alle træer ventes at være plantet ud senest på fredag.
Det skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse.
– Det er fantastisk rart, at vi så småt er ved at få Rådhuspladsen tilbage, oven i købet i en bedre og grønnere udgave. De store metrohegn er nu væk fra Cityringens byggepladser, og mens stationerne færdiggøres under jorden, gøres pladserne på gadeplan klar til at kunne indtages igen, siger overborgmester Frank Jensen.
Cityringen – herunder Rådhuspladsen metrostation – ventes at åbne næste sommer.