Kommuneplan 2024 ’Fremtidens klimavenlige hovedstad’ sætter retningen for, hvad der kommer til at ske med København hovedstaden i årene frem til 2036. Og det skal ske med borgernes inputs.
Derfor har Borgerrepræsentationen besluttet, at forslaget til kommuneplanen skal sendes i offentlig høring, og det sker fra denne uge og otte uger frem.
Overborgmester: Vi er nødt til at bygge langt flere boliger i København
– Det København, vi holder af, skal fremtidssikres. Derfor er det vigtigt at lytte til københavnerne og deres behov, siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager og fremhæver behovet for mere metro, så man hurtigt kan komme rundt i byen, mere parkering og flere boliger.
En by for alle
Noget af det nye i forslaget til kommuneplan er, at byudviklingen bliver fremrykket flere steder, og det gælder f.eks. Levantkaj Øst, Tunnelkvarteret og Skagerak-kvarteret i Nordhavn, der skal imødekomme behovet for flere boliger og erhvervsarealer.
Ved Vingelodden på Nørrebro gør kommuneplanen det muligt at etablere et nyt byområde, ligesom der også kan udvikles nye byområder ved Helgoland på Østerbro tæt på Svanemøllen og havet og ved Teglholmen i Sydhavnen.
Økonom: Godt nyt for nybyggeriet – men renoveringer betaler prisen
Overordnet set lægger planen også op til 40.000 nye boliger i København, at der kan bygges 10.000 almene boliger i forskellige størrelser og 6.000 nye ungdomsboliger med plads til studerende. Ligeledes bliver der plads til flere grønne områder samt rekreative områder ved havet:
– København skal være en by for alle, derfor skal der bygges flere boliger. Byen skal indrettes sundt, så det er nemt at komme rundt og med mere ren luft. Det klimavenlige liv er i den tætte storby, hvor vi deles om pladsen og vigtig infrastruktur, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.
Under den offentlige høring holder Københavns Kommune en række arrangementer, hvor man har mulighed for at høre om kommuneplanen og udviklingen i forskellige bydele.