Aalborg-rådgiver styrker ledelsen til fremtidens grønnere krav

Efter fusionen med arkitekthuset No.57 styrker BK Nord nu den interne ledelsesstruktur for at konsolidere virksomhedens position som totalrådgiver til landbrugs- og erhvervsbyggeri samt private boliger.
Adm. direktør René M. Larsen sammen med den nye ledergruppe Henrik Pedersen, Camilla B. Fugmann, Kenneth M. Nielsen og Christian Jeppesen.
Adm. direktør René M. Larsen sammen med den nye ledergruppe Henrik Pedersen, Camilla B. Fugmann, Kenneth M. Nielsen og Christian Jeppesen.

– Vores strategi er at være involveret i flere projekter som totalrådgiver i modsætning til tidligere, hvor vores kunder typisk købte enkelte ydelser fra os, fortæller adm. direktør René M. Larsen, BK Nord, som derfor nu forstærker ledergruppen.

Det sker for at skabe et tværfagligt miljø, der i langt større grad kan imødekomme de fire fokusområder konstruktion, brand, landbrug og fødevarer samt bæredygtigt byggeri.

I den nye ledergruppe indgår Henrik Pedersen, salgs- og udviklingschef, Camilla B. Fugmann, kreativ og bæredygtighedschef, Kenneth M. Nielsen, tegnestue- og kvalitetschef og Christian Jeppesen, konstruktionschef.

Henrik Pedersen er stifter af arkitekthuset No.57 og kom til BK Nord som led i fusionen af de to virksomheder, mens de tre andre er rekrutteret internt.

Eksperter som tovholdere

I virksomhedens langsigtede strategi var første skridt at få No.57 ind som digitalt indfødte arkitekter med stor erfaring inden for bolig- og erhvervsbyggeri. Nu er en optimering af totalrådgivningens så næste step, hvor den nye ledergruppe får til opgave at skabe samhørighed på tværs af fagområderne:

– I vores branche sker der konstant udvikling, og det er vigtigt at holde sig ajour for at være på forkant. Vi skal derfor altid være parate til at revurdere og udvikle vores tilgang. Det gør vi ved at have eksperter som tovholdere og et stærkt tværfagligt miljø. Med mere kvalitet i sparringen på tværs af afdelingerne, går vi efter at gøre vores totalrådgivning mere robust og skarpere, siger René M. Larsen.

Afgørende tværfagligt miljø

Fremtidens byggeri opføres med større omtanke for klima og miljø, og derfor skal den nye ledergruppe ligeledes sørge for, at BK Nord er med i front, når der skal bygges mere miljøbevidste bygninger.

En af dem er Camilla B. Fugmann, der kom til BK Nord i februar 2022. Hun har ti års erfaring som forsker og underviser i bæredygtig- og lavenergi-arkitektur ved Aalborg Universitet og er desuden DGNB-konsulent. Det sidste års tid har hun været med til at hjælpe virksomhedens kunder med at indtænke eksempelvis livscyklusvurdering (LCA) i deres byggeri:

– Vi indtænker altid LCA fra starten. Først afklarer vi ambitionsniveauet med kunden og laver LCA-beregninger til myndighedsprojekterne, så vi ved, om de overholder kravene, inden projekteringsfasen. Det tværfaglige miljø, vi arbejder i, er afgørende for at lykkes med dette. Det er vigtigt, at vi kan kommunikere klart til kunden, og at alle involverede rådgivere har forståelse for hele processen, fortæller Camilla B. Fugmann.

Miljøbevidste valg i alle faser

Hun suppleres af Christian Jeppesen, der gennem sin erfaring med konstruktions- og ingeniørarbejde har oplevet udfordringerne ved at tilføje bæredygtige tiltag i byggerier:

– Da nybyggeri er en stor investering, er det ofte lettere for kunderne at vælge det sikre frem for det mest miljøvenlige. Derfor er det vigtigt for os at kunne diskutere miljøbevidste løsninger i alle faser af projektet. Alt fra valg af materialer til indeklima og energiforbrug, hvor vi kan gøre en forskel på CO2-aftrykket. Det giver en mere helhedsorienteret rådgivning ift. miljømæssige lovkrav, såsom LCA, forklarer han.

BK Nord beskæftiger i alt 27 medarbejdere.

Relateret indhold