Kaare Dybvad får ny og større kasket

Indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikter er overført til boligminister Kaare Dybvad Bek, der fremover betegnes indenrigs- og boligminister. Samtidig oprettes et Indenrigs- og Boligministerium.
Kaare Dybvad Bek er udnævnt til indenrigs- og boligminister. Pressefoto.
Kaare Dybvad Bek er udnævnt til indenrigs- og boligminister. Pressefoto.

Statsministeriet har netop meddelt, at der kommer en ændring på ministerområdet fra i dag. Boligminister Kaare Dybvad Bek for ansvaret for det nye Indenrigs- og Boligministerium.

Indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikter overføres fra det hidtidige Social- og Indenrigsministerium og fra Erhvervsministeriet. Indenrigs- og boligministeren vil endvidere fremover koordinere regeringens politik for et mere sammenhængende Danmark. Ministeren vil fortsat varetage boligområdet, der overføres til det nye Indenrigs- og Boligministerium fra det hidtidige Transport- og Boligministerium.

Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere.

Kaare Dybvad Bek, indenrigs- og boligminister

Formålet med etableringen af et nyt Indenrigs- og Boligministerium er at styrke grundlaget for et mere sammenhængende Danmark med balance mellem land og by.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

– Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle. Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen.

Den nye minister er stolt over at få lov til at sætte rammerne for et nyt Indenrigs- og Boligministerium.

– Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere. Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med, siger Kaare Dybvad Bek.

Relateret indhold