Ansigtsløft til socialt boligbyggeri tiltrækker flere borgere

Bolig- og integrationsminister kalder renoveringen af 950 boliger i Løget By for et skoleeksempel på, hvor meget man kan flytte et socialt boligbyggeri på relativt kort tid.
Deter NCC, der har forestået selve renoveringen af bebyggelsen i Løget By gennem de sidste to år. Foto: Cowi.
Deter NCC, der har forestået selve renoveringen af bebyggelsen i Løget By gennem de sidste to år. Foto: Cowi.

Om projektet

  • Cowi har været totalrådgiver på renoveringen af Løget By for boligselskabet AAB, afdeling 41 og 42, i Vejle. Projektet er blevet til i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter og byMUNCH by- og landskabsdesign.
  • Foruden en omfattende modernisering af de forskellige boligtyper er der blevet tilføjet nye boligtyper, herunder 16 penthouselejligheder med tilhørende tagterrasser og parterreboliger i to etager med direkte adgang til have.
  • Der er i renoveringen blandt andet anvendt tegl, zink og varmebehandlet træ, som giver et nyt udtryk og kræver mindre vedligehold.
  • For at skabe nye åndehuller og aktiviteter for beboerne er der blandt andet blevet bygget nyt kvarterhus, grillpladser, legepladser og udendørs fitnessområder.

?Nye penthouselejligheder med udsigt over skoven, grønne udearealer og en spritny børnehave med god plads ti børnene. Det er nogle af resultaterne af et af Danmarks største renoveringsprojekter i Løget By ved Vejle.

Renoveringen af de omkring 950 boliger startede i 2014 med det formål at vende udviklingen i området, som i årevis var fanget i en negativ udviklingsspiral med tomme boliger, sociale problemer og svigtende beboerengagement. Det oplyser Cowi, der var totalrådgiver på projektet.

Det er flot, og jeg håber, at andre vil lade sig inspirere af det.

Inger Støjberg Bolig- og integrationsminister

Siden er alle de gamle nedslidte arealer blevet udskiftet, der er lavet nye belægninger, stier og legepladser mellem boligblokkene, og bolig- og integrationsminister

Imponeret minister

Bolig- og integrationsminister Inger Støjberg (V) var imponeret, da hun deltog i indvielsen i sidste uge.

– Det siger noget om, hvor meget man kan flytte, hvis man sætter alle gode kræfter til. Det er flot, og jeg håber, at andre vil lade sig inspirere af det, sagde Inger Støjberg til Vejle Amts Folkeblad.

Cowi udførte opgaven for boligselskabet AAB i Vejle, og projektleder Søren Roland glæder sig over resultatet.

– Udgangspunktet var ældre, nedslidte lejligheder fra begyndelsen af 1970’erne og 1980’erne, så det har krævet en omfattende helhedsplan at give det løft, der skulle til for at forbedre kvarterets image. Men allerede nu har antallet af tilflyttere klart overhalet antallet af fraflyttere, og den nye daginstitution har nu børn på venteliste på grund af den voksende efterspørgsel – også fra forældre, som ikke bor i lokalområdet. Det er meget glædeligt, siger Søren Roland.

Relateret indhold