Aarhus tjener milliarder på byggegrunde

Aarhus Kommune har solgt byggegrunde for over en milliard kroner de sidste 18 måneder.
Aarhus Kommune tjener milliarder på byggegrunde til investorer. Foto: Colourbox.
Aarhus Kommune tjener milliarder på byggegrunde til investorer. Foto: Colourbox.

Sidste år solgte Aarhus Kommune grundarealer for rekordhøje 550 mio. kroner, og tallet ser ud til at blive endnu større i år. Det er blandt andet pensionsselskabernes jagt på afkast, der har medført massiver investeringer i nybyggeri, og det kan mærkes i Aarhus. Det skriver JP Aarhus.

– Vi sælger meget i de store byudviklingsområder. Der er en klar tilkendegivelse fra investorer om, at Aarhus er en attraktiv by at investere i, siger Bente Lykke Sørensen, der er chef for kommunens afdeling for byudvikling og mobilitet.

Der er en klar tilkendegivelse fra investorer om, at Aarhus er en attraktiv by at investere i.

Bente Lykke Sørensen Chef for Center for Byudvikling og Mobilitet, Aarhus Kommune

Alene på Aarhus Ø blev der sidste år solgt byggeretter til en værdi af knap 300 mio. kroner, og i samme byområde er der netop nu salg i gang for en kvart milliard kroner. Hertil kommer flere andre projekter, som kommunen har i udbud.

Projekter for 7,5 mia.

Sammenlagt har kommunen solgt byggegrunde for over 1 mia. kroner de seneste 18 måneder, og investorerne, der har erhvervet sig de mest eftertragtede arealer på f.eks. Aarhus Ø og Godsbanen, planlægger at opføre boligprojekter for over 7,5 mia. kroner.

– Det er et kæmpe beløb, som er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Aarhus, siger Bente Lykke Sørensen.

AP Pension er et af de pensionsfirmaer, der har investeret i Aarhus. Pensionskæmpen købte i januar en del af grunden på Bryggervej – kaldet Risskov Brynet – af kommunen og har planer om at opføre boliger for 1 mia. kroner.

Ejendomsinvesteringschef i AP Pension, Peter Olsson, forklarer, at det er muligt at tilbyde boliger til høj som lav og få det afkast, man forventer, når man kan købe byggegrundene direkte af kommunen.

– Det er ingen kunst at bygge dyrt og flot, men vi vil have en variation af billigere boliger, som kan tiltrække et bredt segment af borgere. Rammer vi kun de velstillede, står vi med et mere usikkert produkt, fordi køberskaren er mindre, siger Peter Olsson, som oplyser, at AP Pension aktuelt har kig på flere andre projekter i Aarhus.

Relateret indhold