Odense udbyder byggegrunde for over 100 mio. kr.

De sidste grunde på Thomas B. Thriges Gade i Odense sættes nu til salg. Odense Kommune forventer, at grundene vil indbringe 104 mio. kr.
Fra Gade til By udbyder nu de sidste byggefelter i Odenses store byomdannelsesprojekt, hvor der indtil 2020 bygges en ny, bilfri bydel med boliger, erhverv, kultur og underjordisk parkering. Illustration: Fra Gade til By.
Fra Gade til By udbyder nu de sidste byggefelter i Odenses store byomdannelsesprojekt, hvor der indtil 2020 bygges en ny, bilfri bydel med boliger, erhverv, kultur og underjordisk parkering. Illustration: Fra Gade til By.

Fra Gade til By udbyder nu de sidste byggefelter i Odenses store byomdannelsesprojekt, hvor der indtil 2020 bygges en ny, bilfri bydel med boliger, erhverv, kultur og underjordisk parkering. Grundene ligger alle i den sydlige del af projektområdet og er centralt placeret med Odense Rådhus, domkirken og gågade-netværket som nærmeste naboer.

De tre sydlige byggefelter sælges samlet i et begrænset udbud, der foregår i to etaper. Først skal de mulige investorer igennem en prækvalifikationsrunde. Her vil Fra Gade til By foretage en vurdering af ansøgernes økonomiske og tekniske kapacitet. Op til tre investorer kan blive prækvalificeret til at afgive købstilbud, og de vil blive vurderet på parametrene pris, projektets kvalitet samt organisering, proces og tidsplan. Tildelingen af købsaftalen sker som en samlet vurdering af alle kriterier.

Der er tale om et historisk stort udbud i Odense, og vi er ude i en stor skala både økonomisk og projektmæssigt.

Svend Heegaard Projektchef, Fra Gade til By

Historisk udbud

– Der er tale om et historisk stort udbud i Odense, og vi er ude i en stor skala både økonomisk og projektmæssigt. På baggrund af vores forudgående undersøgelse af markedet og grundenes attraktive placering forventer vi nogle få gode bud, så vi kan finde den helt rigtige investor og kommende bygherre, siger projektchef i Fra Gade til By Svend Heegaard om salget af de tre grunde, der forventes at indbringe partnerskabet bag byomdannelsen en samlet indtægt på ca. 104 mio. kr.

De prækvalificerede vælges i starten af det nye år. Herefter går arbejdet i gang med at udvælge den endelige vinder af udbuddet, og det forventes, at der indgås købsaftale med den vindende byder i sommeren 2016.

– Udbuddet viser, at vi er nået rigtig langt i projektet med at skabe en mangfoldig og bæredygtig bydel, der skal binde Odenses bymidte sammen igen. Sammen med investorerne skal vi skabe de rigtige rammer for en bydel med et aktivt liv og med stor arkitektonisk kvalitet, siger filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro.

Genudbud af hotelgrund

Sammen med udbuddet af byggefelterne genudbydes også et byggefelt i den nordlige del af projektområdet. Det nordlige byggefelt udbydes til salg med betingelse om, at der skal bygges et hotel på grundene. Fristen for at byde på den nordlige grund er 14. december. Der vil være særligt fokus på, at hotellet funktionsmæssigt og arkitektonisk kommer til at passe ind i den nye bydel. Vinderen forventes udpeget inden jul.

Se udbudsmaterialet her

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Illustration: Fra Gade til By.
Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Illustration: Fra Gade til By.

Relateret indhold