Politikere stillede skarpt på byggeriets vilkår

Byggebranchens vilkår var på dagsordenen ved stor valgdebat hos NCC.
Panelet havde deltagelse af størsteparten af det politiske spekter. Foto: NCC.
Panelet havde deltagelse af størsteparten af det politiske spekter. Foto: NCC.

NCC har netop lagt hus til valgets store debat om byggeriet. Fem politikere – Sofie Carsten Nielsen (R), Joachim B. Olsen (LA), Holger K. Nielsen (SF), Jeppe Bruus (S) og Morten Løkkegaard (V) – udgjorde panelet, der blev ledt igennem en times debat af ordstyrer og journalist Kurt Strand.

Valgdebatten fandt sted i NCC’s nye hovedkontor i Gladsaxe Company House, hvor godt 100 medarbejdere lyttede og tog del i debatten om byggebranchens vilkår. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

I Danmark udgør byggeriet 15 procent af samfundsøkonomien, mens 30 procent af det producerede affald i samfundet kommer fra byggebranchen. Desuden bliver 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug brugt i eksisterende bygninger, og det er nogle af de forhold, der gør, at NCC ønsker, at byggebranchen indgår i samfundsdiskussionen.

– NCC ønsker at være en del af det levende demokrati og gøre ejendoms- og byggebranchen til en del af samfundsdiskussionen. Branchen fylder meget i samfundet. Derfor mener vi også, at sektoren bør være en del af debatten, lød det fra strategidirektør i NCC, Martin Manthorpe, forud for debatten.

Emner med betydning for byggebranchen

I debatten blev emnerne innovation, uddannelse, international arbejdskraft, erhvervslivets vilkår og bæredygtighed belyst. Og med en masse spørgsmål fra publikum blev politikerne udfordret, og medarbejderne hos NCC fik mulighed for at tage del i den demokratiske proces.

– Vi er som branche med til at bygge rammerne for samfundet. Derfor er det vigtigt at være i dialog med politikerne – også i en valgkamp, siger Martin Manthorpe.

Debatten blev fulgt af omkring 100 NCC-ansatte. Foto: NCC.
Debatten blev fulgt af omkring 100 NCC-ansatte. Foto: NCC.

Relateret indhold