Modulbyggeri til ungdomsboliger

Scandi Byg mener, at modulbyggeri anviser vejen til billige ungdomsboliger.
Scandi Byg-boligmoduler på Birkedommervej, København NV. Foto: Scandi Byg.
Scandi Byg-boligmoduler på Birkedommervej, København NV. Foto: Scandi Byg.

Industrielt fremstillet modulbyggeri vinder ifølge Scandi Byg frem takket være en kombination af stor effektivitet, høj kvalitet og lave totalomkostninger.

Scandi Byg fremhæver, at virksomheden i tråd med de seneste anbefalinger fra SBi kan levere nøglefærdige ungdomsboliger flere måneder hurtigere end ved en traditionel byggeperiode.

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) udpegede i en rapport fra februar i år modulbyggeri som en af hovedvejene til at afhjælpe kommunernes stigende behov for billige ungdomsboliger.

Løbende optimering

Scandi Byg fremstiller præfabrikerede moduler til blandt andet boliger, laboratorier, skoler og kontorer.

– Nogle af forskellene på industrielt fremstillet modulbyggeri og traditionel opførelse af hele bygningen ude på byggepladsen ligger i proces, metode og logistik. Processerne foregår primært inden døre og er fuldstændigt standardiserede, så vi løbende har mulighed for at rationalisere og forbedre både effektivitet og kvalitet, siger Per Mollerup, der er indkøbschef hos Scandi Byg.

– Optimering af arbejdsprocesserne forudsætter i høj grad, at vi kan trække på fleksible leverandører, som via innovative produkter, konkurrencedygtige priser, teknisk rådgivning på højeste niveau og effektive leveringsløsninger bidrager til at minimere spildtid og opretholde den krævede kvalitet.

Tæt samarbejde

Blandt de leverandører, som Scandi Byg samarbejder tæt med, er malingproducenten Beckers Maling og grossisten Aalborg Farve & Lak. Firmaerne står for levering af alle malinger samt vægbeklædninger til Scandi Bygs produktion og bidrager løbende med rådgivning om alt fra nye og mere effektive produkter til optimering af processerne i fabrikkens produktionshaller på hovedsædet i Løgstør.

Det tætte samarbejde medvirker til, at Scandi Byg kan forkorte byggetiden, så for eksempel studerende kan flytte ind i nye ungdomsboliger flere måneder hurtigere end ved en traditionel byggeproces.

Modulmaling

Ungdomsboligernes effektive fremstilling bunder ifølge Scadi Byg ikke mindst i, at Scandi Byg anvender Beckers Malings såkaldte funktionsprodukter, som er udviklet til brug ved særligt krævende opgaver. Det drejer sig ikke kun om malingerne Beckers Scotte Grund og Scotte 7, men også om Beckers Malerfilt og Rulleklæber Ekstra, der alle er kendetegnet ved at være tidsbesparende i forhold til alternative produkter.

– Lejeboliger skal kunne holde til lidt af hvert, så her leverer vi malinger med ekstra stor holdbarhed. Samtidig gør produkternes smidighed og store dækkraft, at de sparer kostbar arbejdstid på fabrikken, da de såkaldte overmalingsintervaller bliver meget korte. Derudover skal de ikke påføres i ligeså mange lag som andre produkter, hvilket igen bidrager til at øge effektiviteten, fremhæver Thomas Ryser, der er konsulent hos Beckers Maling.

– Alle produkterne er udviklet til at minimere ventetider og tidsforbrug, så de gør det muligt for for eksempel en modulproduktion at køre af sted som perler på en snor, pointerer Thomas Ryser.

Scandi Byg-boligmoduler på Emblasgade, København Ø. Foto: Scandi Byg.
Scandi Byg-boligmoduler på Emblasgade, København Ø. Foto: Scandi Byg.

Relateret indhold