Indsatsen mod parallelsamfund får flere muskler med ny aftale

En ny bred politisk aftale giver kommunerne og de almene boligselskaber stærkere værktøjer i kampen mod parallelsamfund i Danmark.
Direktør i AG Gruppen Tony Christrup. Pressefoto.
Direktør i AG Gruppen Tony Christrup. Pressefoto.

Nu kan der gives fortrinsret til boligsøgende i et udsat område der er i arbejde eller under uddannelse, ligesom dømte kan holdes helt væk fra boligområdet.

Det er en stærk aftale boligminister Kaare Dybvad har forhandlet hjem der modvirker, at udsatte områder bukker under i utryghed og får en beboersammensætning der forhindrer, at boligområdet fungerer som et trygt sted for almindelige familier og deres børn.

Det er også rigtig godt, at reglerne for fremleje og bytte strammes, så man kan styre beboersammensætningen i et område mest muligt.

Vi må ikke svigte de almindelige beboere i de udsatte områder. De kan ikke bære alle sociale og kulturelle problemer i vores samfund.

Vil hjælpe med at brede aftalen ud i bygge- og ejendomsbranche

Vi er nødt til at styre beboersammensætningerne for at forhindre flere parallelsamfund som står udenfor de danske normer og kulturelle værdier.

Jeg vil tage initiativ til at informere bredt om den nye aftale i den private del af bygge- og ejendomsbranchen, selvom aftalen i første omgang retter sig mod kommunerne og de almene boligselskaber.

Med de mange blandede ejerformer, der er i vores byer, er det nyttigt at alle kender til aftalens intentioner i de enkelte områder for at skærpe opmærksomheden på eventuelle problemer.

Relateret indhold