CG Jensen direktør: Vi mangler stadig langsigtet infrastrukturplan

Dagens Byggeri har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2020 - og frem mod 2021. I dag administrerende direktør Michael S. Larsen, CG Jensen.
Michael S. Larsen er administrerende direktør for CG Jensen. Pressefoto.
Michael S. Larsen er administrerende direktør for CG Jensen. Pressefoto.

Hvad har for dig og din organisation/virksomhed kendetegnet 2020?

Det er ubetinget fremkomsten af COVID-19. Der er ingen tvivl om, at vi har skullet manøvrere i ukendte og rørte vande – og vi har hele tiden skullet tænke over den måde, vi håndterer tingene på. På tilbuds- og salgssiden har vi mødt bekymrede bygherrer. Det har betydet, at beslutningshastigheden ikke har været den samme. Samtidig har myndighedernes sagsbehandling været langsommere, det har forsinket behandlingen af byggetilladelser.

Har vi lært noget af corona-krisen, som vi kan bruge fremadrettet?

Vi har skullet lære at håndtere vores hverdag anderledes og arbejde på nye måder – både på byggepladser og kontorer. Vi har lært, at digitale møder godt kan lade sig gøre – og at det endda er godt for både miljøet og den enkelte medarbejders arbejdsdag, da vi sparer unødig transport.

Vi har også lært at indrette hjemmearbejdspladser, hvor produktiviteten opretholdes. Samtidig har vi dog også fået understreget, hvor vigtigt vores sociale arbejdsfællesskab er for vores trivsel- og det tror jeg, vi vil skrue op for, når corona-epidemien er slut. Vi mennesker er flokdyr og har brug for social kontakt – og i CG Jensen agter vi at holde en brag af en fest for vores medarbejdere, når tiden igen tillader det.

Jeg tror også, den øgede (hånd)hygiejne er kommet for at blive, da vi ser færre sygdomme i omløb som f.eks. influenza.

Har branchen og myndighederne håndteret udfordringerne tilfredsstillende?

Jeg synes generelt, vi har håndteret corona-epidemien godt i Danmark – i hvert fald fra en entreprenørs synspunkt. Jeg synes også, vi har klaret det godt, når man sammenligner med andre lande.

Vi har fået understreget, at vi har et effektivt og informativt branchefællesskab i DI Byg. Vi har fået den vejledning, vi har haft brug for – og det virker som om, vores kollegaer i byggebranchen også har været påpasselige. Man har taget eventuelle smittetilfælde seriøst og lukket hurtigt ned. Alle har været indstillede på at få det til at lykkes.

Hvilke forventninger har du til 2021?

Jeg har en forventning om, at vaccinen vil betyde, at vores hverdag vil blive nogenlunde normaliseret. Vi har lært at tage nye rutiner til os og drage nytte af dem, så vores arbejdshverdag bliver til det bedre.

Jeg forventer, at vi lige så stille vil se et marked, som begynder at leve igen – hvor private igen vil turde investere og hvor produktionsvirksomheder vil eksportere i et endnu større omfang. Jeg tror derfor, at vi vil se en udvikling inden for erhvervssegmentet. Boligsegmentet tror jeg derimod vil stagnere, da der er bygget relativt meget nyt i de senere år.

Jeg har også en forventning om, at anlægsmarkedet vil ligge relativt lavt, da staten ikke har formået at lave en langsigtet infrastrukturplan.

Endelig har corona gjort et indhug i den offentlige pengekasse – og de penge, der er tilbage, vil formentlig gå til ældre, sundhed og uddannelse.

Relateret indhold