Aarhus Kommune skød torsdag med skarpt mod bygherrekonsortiet Biblioteksparken A/S, der for tiden står for at renovere den gamle hovedbiblioteksbygning i Aarhus.
Kommunen mente både, at der var materiale, der ikke var godkendt, mens der heller ikke var kendskab til, at man var i gang med byggeriets tredje etape.
Dog havde kommunen været på pladsen kort tid forinden, pladsen blev lukket. Og her var pladsen på præcis samme stadie, som den var på lukningsdagen. Det siger Jens Winther, der er direktør for NorCap Development og rådgiver for Biblioteksparken A/S.
– Der skete præcis det samme på pladsen, som der gjorde sidst, og her bad kommunen os ikke om at stoppe. Jeg har drøftet meget med entreprenøren (MT Højgaard, red.), som heller ikke genkender, at pladsen skulle være blevet lukket af andre grunde end revnerne i nabobygningen, siger Jens Winther.
Problemer i kommunikationen
Kommunen mente derimod, at byggeriet var stoppet, fordi det ikke var tilstrækkeligt dokumenteret, at tredje etape af byggeriet var forsvarligt at starte.
– De skal dokumentere, at byggeriet er sundhedsmæssigt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt og så i øvrigt også, om byggeloven er overholdt. Det har de ikke gjort her, og derfor har vi nu stoppet byggeriet, indtil de overholder de vilkår, vi har sat, sagde Ann Hamborg, der er chef for byggeri under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i går til Dagens Byggeri.
Den udlægning genkender Jens Winther dog ikke.
– Der er helt sikkert sket en misforståelse, for der er både en grave/støbe-tilladelse og en byggetilladelse, og her er der forskellige vilkår. Det er heller ikke alt materiale, der skal fremlægges endnu, og det er noget, vi skal have afklaret med kommunen i nær fremtid, siger Jens Winther.
Direktøren er dog stadig fortrøstningsfuld i forhold til det, han stadig mener, er et godt samarbejde med kommunen.
– Vi oplever det ikke som nogen konflikt mod kommunen. Det er helt sikkert, fordi der er sket en misforståelse i de forskellige tilladelser, og det skal vi nok få løst, siger Jens Winther.