Ny forening vil bygge i Køge

Seksten husstande er foreløbig gået sammen om at skabe et innovativt og bæredygtigt byggefællesskab i det spirende boligområde på Søndre Havn i Køge.
Idéforslag til udformning af byggefællesskabet. Visualisering: Vandkunsten.
Idéforslag til udformning af byggefællesskabet. Visualisering: Vandkunsten.

Den nystiftede forening Fællesbyg Køge Kyst er klar til at tage næste skridt i udarbejdelsen af et nyskabende boligbyggeri, der skal huse et stærkt nabofællesskab.

– Vi er en blandet gruppe, der har købt ind på idéen om et fælles byggeprojekt med et spændende visuelt udtryk, fokus på bæredygtighed og ikke mindst en række fællesarealer, der kan skabe gode betingelser for naboskab. Vi tror nemlig på, at fællesskab kan give mere livsglæde, fortæller Hugo Marqvorsen, der er kommende beboer og bestyrelsesmedlem i Fællesbyg Køge Kyst.

Projektets bærende idé er, at beboerne sammen hyrer en entreprenør til at opføre et arkitekttegnet byggeri. Hver enkelt beboer får hermed indflydelse på både egen bolig og den overordnede ramme. Også graden af fællesskab skal beboerne blive enige om En del af byggeriet vil rumme lokaler til fælles aktiviteter fx et forsamlingshus til fællesspisning, møder og børnefødselsdage.

Partnerskabet bag glæder sig

Initiativet til den anderledes måde at bygge og bo på kommer fra et partnerskab bestående af Selskabet for Billige Boliger, Tegnestuen Vandkunsten og byudviklingsselskabet Køge Kyst.

– Vi er utrolig glade for, at så mange har vist interesse for et byggefællesskab på havnen i Køge. Medlemmerne af den nye forening gør et kæmpe arbejde for at realisere deres drøm, og de har nu i høj grad taget styringen selv, som det hele tiden har været meningen, siger adm. direktør Line Røtting Dornan fra Selskabet for Billige Boliger, der bistår og rådgiver de kommende beboere.

Udviklingen af det nye byggeri foregår i tæt samspil med Tegnestuen Vandkunsten, der skal tegne byggeriet ud fra beboernes ønsker og ideer.

– Det har fra starten været et visionært projekt med stort fokus på kreativt samarbejde med foreningens medlemmer om arkitekturen, og lige nu arbejder vi med at fastlægge antal og størrelse på lejlighederne sammen med beboerne, fortæller Jan Albrechtsen, der er arkitekt og partner i Tegnestuen Vandkunsten.

Relateret indhold