Praktikpladser skabt af partnerskab

Efter Guldborgsund Kommune har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, er der kommet mere fokus på etableringen af lærepladser, og det har allerede givet bonus.
Partnerskabsaftaler er vejen til flere praktikpladser, mener Dansk Byggeri. Foto: Colourbox.
Partnerskabsaftaler er vejen til flere praktikpladser, mener Dansk Byggeri. Foto: Colourbox.

Dansk Byggeri har længe fremhævet gevinsten ved partnerskabsaftaler, og nu er Guldborgsund Kommune endnu et eksempel på, at der er gevinster at hente, når det kommer til at få unge ud i praktik.

For da otte unge fra erhvervsskolen CELF i februar stod og manglede praktikplads, gik samarbejdet via partnerskabsaftalen mellem CELF, Guldborgsund Kommune og Dansk Byggeri igang. Dansk Byggeri sendte CV-profiler med billeder af de unge ud til lokale håndværksvirksomheder. Syv af eleverne har fået en læreplads, og her i starten af maj er der sendt nye CV-profiler ud i håb om at finde endnu flere match mellem elever og virksomheder. Det fortæller Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Vil gerne hjælpe

– Partnerskabsaftalen gør, at vi sammen kan hjælpe de unge og virksomhederne med at finde hinanden. Det er en måde, hvor vi får virksomhederne til at overveje en ekstra gang, om ikke de kan finde plads til en lærling – eller en lærling mere. Vores erfaring er, at virksomhederne gerne vil hjælpe med en læreplads, hvis de kan, siger formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster Steen Koch Rasmussen og uddyber:

– Jeg er virkelig glad for, at Guldborgsund har sagt ja til det her samarbejde, for det kommer både de unge i kommunen og virksomhederne til gode. På sigt betyder det, at flere får en uddannelse, og vi sikrer, at vi får uddannet fremtidige medarbejdere til vores virksomheder. Vi ved jo, at vi kommer til at mangle unge faglærte – også inden for byggeriet.

Håer på Lolland Kommune

Nu hvor samarbejdet via partnerskabsaftalen er kommet så godt fra start i Guldborgsund Kommune, håber Dansk Byggeri, at Lolland Kommune vil droppe deres lærlingeklausuler og indgå en partnerskabsaftale i stedet for.

– Lolland Kommune har intet at miste, og nu hvor de kan se resultaterne i Guldborgsund, håber jeg, at de ombestemmer sig, siger Steen Koch Rasmussen.

I alt har 42 kommuner en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.

Relateret indhold