Dansk bæredygtighed skal promoveres i Dubai

Sidst i oktober vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen stå i spidsen for et stort erhvervsfremstød arrangeret af Det danske Generalkonsulat i Dubai, som håber på at kunne promovere dansk bæredygtighed og green tech i Emiraterne.
Den 30. og 31. oktober 2016 vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen stå i spidsen for et stort erhvervsfremstød til Dubai arrangeret af Eksportrådet i Dubai (Det danske Generalkonsulat i Dubai). Foto: Colourbox.
Den 30. og 31. oktober 2016 vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen stå i spidsen for et stort erhvervsfremstød til Dubai arrangeret af Eksportrådet i Dubai (Det danske Generalkonsulat i Dubai). Foto: Colourbox.

Den 30. og 31. oktober 2016 besøger erhvervs- og vækstministeren Dubai med det formål at sætte fokus på de mange produkter og løsninger, som danske virksomheder kan tilbyde udenlandske virksomheder og offentlige institutioner.

Der tilbydes tre delegationsspor: En maritim delegation, en luftfartsdelegation samt en delegation for virksomheder inden for green tech og bæredygtighed. På alle tre spor er formålet at få placeret de danske virksomheder direkte overfor potentielle kunder og dermed give masser af muligheder for at pitche danske produkter og løsninger.

Bæredygtighed og green tech

De Forenede Arabiske Emirater oplever flere miljømæssige udfordringer. Stigende økonomisk vækst og lave priser på fossile brændstoffer er blandt årsagerne til at landet for eksempel er blevet verdens andenstørste udleder af CO2 per capita.

Landet gennemgår imidlertid en grøn transition og efterspørgslen efter bæredygtige løsninger er stor. De ambitiøse planer: Dubai Plan 2021 og Abu Dhabi 2030 Vision samt EXPO2020 er medvirkende til, at der bliver investeret massivt i clean tech, bæredygtig energi og grønne løsninger. Kun få lande i verden har den økonomiske kapacitet til at investere med en sådan kraft som de Forenede Arabiske Emirater, der sigter efter at blive en af verdens førende lande inden for bæredygtighed og grønne løsninger.

På delegationsturen får de danske virksomheder mulighed for at pitche sine produkter og løsninger til for eksempel EXPO2020, til et nyt kæmpe bæredygtighedsprojekt under Dubai Municipality (Desert Rose: Ny bæredygtig bydel med 160.000 indbyggere), til det eksisterende Sustainable City i Dubai samt for eksempel til nogle af landets vigtigste projektudviklere og arkitektfirmaer.

Se mere her.

Relateret indhold