Voldsom stigning i antallet af konkurser

Med 82 konkurser i februar fortsætter det skræmmende antal konkurser i bygge- og anlægsbranchen.
Dansk Byggeri melder om en markant stigning i antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Foto: Colourbox.
Dansk Byggeri melder om en markant stigning i antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Foto: Colourbox.

Konkurserne i bygge- og anlægsbranchen er på vej i en skræmmende udvikling. De seneste tal fra Dansk Byggeri viser, at der alene de seneste seks måneder har været en stigning i antallet af konkurser på 44 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 82 konkurser i februar måned. Det bringer antallet af konkurser i de seneste seks måneder op på 412. Til sammenligning var der ét år tidligere 287 konkurser i samme periode.

– I februar måned ser vi desværre, at den grimme udvikling i konkurserne i bygge- og anlægsbranchen fortsætter. Vi har nu i det seneste halve år registreret ca. 44 procent flere konkurser end for et år siden – og det er en trist og uventet udvikling, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

– Vi ved, at der har været nogle forsinkelser hos Erhvervsstyrelsen, og nogle konkurser derfor er blevet registreret for sent, men det ændrer altså ikke ved, at vi gennem den seneste periode har set en markant stigning i antallet af konkurser i branchen, siger Andreas Fernstrøm og tilføjer:

– Det er svært at forklare de mange konkurser, når man sidder i sin osteklokke i de store byer, hvor der er stigende boligpriser og en del byggeaktivitet, men det er netop pointen. Der er opgaver at komme efter i nogle dele af landet, og så er der andre områder, hvor virksomhederne i højere grad kæmper om opgaverne fra hus til hus – og her er der altså mange, som må lade livet.

Relateret indhold