Entreprenør fundet til motorvejsprojekt

Det bliver Arkil A/S, der skal stå for Tvis-Aulum etapen af den kommende Herning-Holstebro motorvej.
Arkil har vundet kontrakt på Herning-Holstebro motorvejen med en entreprisesum på 308 millioner kroner. Foto: Colourbox.
Arkil har vundet kontrakt på Herning-Holstebro motorvejen med en entreprisesum på 308 millioner kroner. Foto: Colourbox.

Der er netop sat navn på den entreprenør, som skal stå for udførelsen af den del af den kommende Herning-Holstebro motorvej, der strækker sig fra Tvis til Aulum. Vinderen blev Arkil A/S, som dermed sikre sig en opgave med en samlet entreprisesum på 308 millioner kroner. Det oplyser Arkil i en pressemeddelelse.

Der er tale om 8,5 kilometer dobbeltsporet motorvej samt opførelse af otte større broer, syv mindre faunapassager, inklusiv udførelse af jordarbejder og asfaltbelægninger på strækningen.

Færdig i 2018

Projektet udføres som en totalentreprise, der inkluderer både projektering og udførelse af opgaven. Detailprojekteringen er allerede i gang, og arbejdet opstarter i marken i løbet af foråret 2015 med aflevering i juni 2018.

Arkil udfører selv størstedelen af arbejdet, og det forventes, at opgaven i udførelsesperioden vil beskæftige cirka 50 medarbejdere – eksklusiv eventuelle leverandører og underentreprenører.

Arkil oplyser i øvrigt, at opgaven ikke giver anledning til ændringer i koncernens resultatmæssige forventninger til fremtiden.

Relateret indhold