Solrød Kommune, der grænser op til Køge på Sjælland, har de senere år forsøgt at forbedre deres erhvervsklima, og blandt initiatverne er byggeinformationsmøder for borgere, gå-hjem-møder for professionelle byggeaktører og forhåndsdialogmøder i forbindelse med erhvervsbyggeri.
Det er sket for at forbedre ikke mindst tempoet i den kommunale byggesagsbehandling:
– På møderne har vi mulighed for at komme i dialog med bygherrerne på et tidligt tidspunkt, og det har resulteret i, at vi får afstemt forventningerne, og flere byggeansøgninger er som udgangspunkt udfyldt fyldestgørende, hvilket tilsammen har givet en hurtigere og mere tilfredsstillende byggesagsbehandling, fortæller teknisk chef Jens Bach.
Øget digitalisering
Konceptet med gå-hjem-møder for professionelle byggeaktører fortsætter i løbet af foråret, hvor aktuelle byggesagsemner bliver taget op. Det samme gør byggeinformationsmøderne for borgerne, der med tiden bliver erstattet af individuelle møder, da byggesagsbehandlingen bliver digitaliseret i løbet af i år som et led i kommunens digitaliseringsstrategi.
Det betyder, at ansøgerne fremover skal søge om byggetilladelser via en elektronisk selvbetjeningsløsning kaldet “Byg og Miljø”, hvor en række spørgsmål vil være med til at sikre, at ansøgningsmaterialet er tiltrækkeligt belyst til, at kommunen kan træffe en afgørelse.
Når det nye system kommer, vil borgerne på de individuelle møder blive vejledt i at bruge “Byg og Miljø”.
Kortere sagsbehandling
Samtidig bliver sagsbehandlingstiden på byggeansøgninger ændret. Økonomiudvalget har netop vedtaget kommunens serviceniveau, og fremover vil sagsbehandlingstiden blive beregnet fra det tidspunkt, hvor kommunen har modtaget en fuldt belyst ansøgning.
For byggetilladelser skal afgørelsen falde inden fem uger og for dispensationer inden otte uger.