Markant stigning i ansøgere til bygningskonstruktøruddannelsen

Antallet af førsteprioritetsansøgninger til bygningskonstruktøruddannelsen stiger med syv procent i forhold til sidste år. Programchef på KEA ser unges interesse for den grønne omstilling som en afgørende faktor.
Uddannelsen til bygningskonstruktør er med 1.634 førsteprioritetsansøgninger den 12. mest søgte videregående uddannelse.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vil der frem mod 2030 mangle 99.000 faglærte. For at imødegå dette er der behov for, at der uddannes flere.

Heldigvis er der opmuntrende læsning at hente, når man kigger på de netop offentliggjorte 2025-tal for kvote 1-ansøgninger til videregående uddannelser inden for byggeri.

På bygningskonstruktøruddannelsen, som kan læses i de syv største byer i Danmark samt en række andre, er der i forhold til sidste år en stigning på syv procent i antallet af førsteprioritetsansøgninger.

Læs også

DI og fagforbund roser ny uddannelsesaftale: Klar retning og stærkt signal

Især på KEA (Københavns Erhvervsakademi) har man i år oplevet en markant stigning i antallet af førsteprioritetsansøgere. På Campus Nørrebro er der således tale om en fremgang på 32 procent, mens der for Campus Hillerød er en stigning på 10 procent.

– Også hvis man bygger nyt, er det tegnet og tænkt med det formål, at alle materialer nemt skal kunne genbruges. Vi kan se, at den omstilling vil de unge rigtig gerne være en del af. Vores dimittender er og bliver pionerer i og medvirkende til at fremskynde den grønne omstilling i alle byggeriets faser, siger Louise Boel, der er programchef på bygningskonstruktøruddannelsen på KEA.

Topper listen

Kigger man på tallene for ingeniøruddannelserne, byder de også på opmuntrende læsning. Trods en nedgang på fire procent i forhold til sidste år topper civilingeniøruddannelsen med 4.301 førsteprioritetsansøgninger listen over de mest søgte videregående uddannelser.

Læs også

Her vil markant flere unge være faglærte: “Uddannelserne har fået et bedre ry”

Antallet af ansøgere til diplomingeniøruddannelsen er stort set uændret, og uddannelsen er med 3.719 førsteprioritetsansøgere den fjerde mest søgte videregående uddannelse.

– Det er naturligvis helt fantastisk, at så mange unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Og i en tid med klimamæssige udfordringer, en buldrende digitalisering og en opbygning af både den danske og europæiske forsvarskapacitet, burde vi optage flere på STEM-uddannelserne, siger Laura Klitgaard, der er formand i Ingeniørforeningen, IDA.

Relateret indhold