Vi ser det igen og igen – herhjemme og i udlandet: Oversvømmede byer, bygninger og sommerhusområder. Floder og åer der går over deres breder. Lavtliggende øgrupper der bliver mindre og mindre i takt med at vandstanden i havene stiger. Og ikke at forglemme: Alle de menneskelige omkostninger når vandet trænger ind.
Men hvilke tiltag skal prioriteres først, når vores byer skal tilpasses klimaforandringerne? Hvordan kan vi udvikle og tilpasse vores byer med hensyn til vand, øget risiko for oversvømmelser osv.? Hvor skal midlerne til klimatilpasning af byer komme fra? Hvilke love og regler er nødvendige for at fremme bæredygtig bytilpasning?
Klimaet lider (også) i Holland: Living Places skal vise vejen
Alt ovenstående kræver nytænkning, innovation og ikke mindst finansiering.
Dette og meget mere vil man kunne få et bud på på konferencen ’How much are our cities worth’, der afholdes over to dage i Lyngby i december.
Videndeling og netværk
Her vil oplægsholdernes indlæg og paneldebatter fokusere på byer, byvandsforvaltning og virkningen af investeringer i klimaændringer for at opbygge modstandsdygtighed over for forventede ændringer såsom stigende havniveauer, hyppigere og kraftigere storme, øget nedbør og ekstreme begivenheder som skybrud og byoversvømmelser.
Drøftelserne på konferencen skal gerne munde ud i anbefalinger til finansiering og forbedring af klimatilpasning, partnerskaber og innovation, som arrangørerne skal videreføre.
Konferencen vil også tilbyde en værdifuld mulighed for videndeling og netværk inden for den nordiske, europæiske og globale vandsektor.
Er vores drømmeby mulig?
På scenen kommer talere fra hele verden. Især Norden er rigt repræsenteret med bl.a.
Københavns overborgmester, Lars Weiss, direktør for Vand & Spildevand i Hofor, Brian Hansen, professor Peter Steen Mikkelsen fra DTU Sustain, der bl.a. arbejder med forståelse, ingeniørarbejde og integreret håndtering af byvand, formand for miljøudvalget i Malmø, Sofia Hedén, teamleader for Water, Coasts, and Ocean, Karina Banket fra Stockholm Environment Institute og mange flere.
God byplanlægning: Klimaforandringer får kamp til stregen
De vil sammen med oplægsholdere og professorer fra bl.a. HafenCity Universität i Hamborg, Lunds Universitet og City University of New York tale under overskrifter som:
- Er vores drømmeby mulig?
- Klimaændringer i byerne – omkostninger og organisering for at fremme tilpasning – værdien af modstandsdygtige byer
- Finansiering af fremtidens byer
- Innovation til klimatilpasning
- Klimaændringer – Norden i et europæisk perspektiv
Bag konferencen står Greater Copenhagen og Danva i samarbejde med Svenskt Vatten, Det Nationale Netværk for Klimatilpasning (DNNK), Sweden Water Research, European Investment Bank (EIB), Malmø Kommune og Københavns Kommune.
Læs mere om konferencen her.