Fra indeklima i fremtidens plejeboliger til genanvendelse af overskudstræ, fra fleksibel PCB-sanering til DGNB-kriterier for bæredygtig beton og fra cirkulære træhuse og byggepladser til Build 4.0 teknologier.
I alt ser tolv nye spireprojekter nu dagens lys i regi af InnoByg i forbindelse med netværkets nuværende bevilling fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelse. Og det er netop tanken med netværket. I InnoByg er der plads til at undersøge nogle af de problemstillinger som optager bygge- og anlægsbranchen.
– En stor del af vores arbejde er videndeling. Så den viden der opstår i et projekt, er ikke forbeholdt projektdeltagerne, og man vil altid kunne finde resultater fra projekterne på vores hjemmeside, fortæller netværksleder i InnoByg Marianne Meyer Jakobsen, som er glad for, at de nye spireprojekter aktivt involverer hele 55 virksomheder på tværs af bygge- og anlægsbranchen i tæt samarbejde med en lang række videninstitutioner.
Netop videndeling er også noget af det, som optager styregruppeformand Michael H. Nielsen.
– Jo bredere vi kommer ud med vores resultater, desto større er vores mulighed for at påvirke eksempelvis den bæredygtige udvikling. Vi har allerede sendt en række væsentlige resultater ud i form af branchevejledninger for både indeklima- og energiberegninger, håndbøger om genanvendelse og Design for Disassembly samt publikationer om værdiskabelse med Build 4.0 teknologier og anbefalinger om bygningers rolle i den grønne omstilling, for blot at nævne nogle få af vores tidligere projektresultater, siger Michael H. Nielsen, og understreger, at der også er høje forventninger til leverancerne i de nye spireprojekter.