Nordjyder vil hjælpe flere til at blive bygningskonstruktører

Lav ledighed og stor efterspørgsel fra byggeriet får nu UCN til at oprette flere studiepladser på uddannelsen i Aalborg.
Der er plads til flere, som skal kunne regne ud og slå streger i byggeriet. Pressefoto.
Der er plads til flere, som skal kunne regne ud og slå streger i byggeriet. Pressefoto.

Indtil nu har Professionshøjskolen UCN i Aalborg haft 151 studiepladser på den dansksprogede bygningskonstruktør-uddannelse. Men fra februar næste år udvider man med 33 pladser, svarende til små 22 procent, så uddannelsen fremover kan tage imod 184 nye danske bygningskonstruktørstuderende om året.

– Vi oplever, at vi ikke kan dække branchens behov med det antal bygningskonstruktører, vi uddanner i Nordjylland i dag. Ledigheden er lav, og byggebranchen er inde i en gunstig udvikling, hvor bygningskonstruktørerne spiller en afgørende rolle, ikke mindst i forhold til den grønne omstilling, forklarer Bruno Larsen, uddannelsesleder for UCN’s byggeriuddannelser.

Byggebranchen er den branche i Nordjylland, der oplever den største grønne vækst, viser en ny analyse fra Business Aalborg. Netop bæredygtighed og bæredygtigt byggeri er en væsentlig del af bygningskonstruktøruddannelsen på UCN.

– Indtil nu har vi haft tre danske hold til start om sommeren og kun to hold til februar. Nu opgraderer vi, så der også starter tre hold om vinteren. De skal i et halvt års praktik i løbet af uddannelsen, og vi oplever en stor interesse fra virksomhederne i forhold til at få de studerende i praktikforløb. Mange har også fået job, allerede inden de er færdige med uddannelsen, siger Bruno Larsen.

Det er primært ansøgere med et svendebrev (EUD) eller en gymnasial eksamen, der kommer ind på uddannelsen. UCN udbyder også en engelsksproget linje på bygningskonstruktøruddannelsen med 25 pladser om året. Uddannelsen varer tre og et halvt år.

Relateret indhold