Tversted House er et bemærkelsesværdigt projekt, hvor arkitekt Jonas Aarsø fra tegnestuen nikolova/aarsø har valgt fermacell® Therm25? som gulvvarmeløsning til hele huset.
Huset, der tilhører keramiker Dorthe Hansen, er opført med fokus på rene, biobaserede materialer for at skabe en symbiose med den omkringliggende natur. Limtræ, celleglas og andre genbrugsmaterialer udgør fundamentet, og visionen omkring byggeriet har været klar fra begyndelsen.
– Byggeteknisk er det et utroligt spændende projekt for os, da det er første gang, vi demonstrerer potentialet i biobaserede byggematerialer som træfiberprodukter. Fokus har været på det bæredygtige og biobaserede med en ambition om at erstatte konventionelle materialer såsom beton, stål, plast og mineraluld, fortæller Jonas Aarsø.
Innovativ og let gulvvarmeløsning
Da husets fundament er bygget af lette, biobaserede materialer, var det en udfordring for Jonas Aarsø at finde en tilsvarende løsning til etablering af gulvvarme, der traditionelt indebærer støbning i beton og lang tørretid.
– Jeg havde længe kigget efter en fibergipsløsning til at erstatte den CO2-tunge beton. Jeg blev introduceret for fermacell® Therm25? og var ikke i tvivl. Det er den oplagte løsning, da pladen – sammenlignet med beton – på en og samme tid er let, har høj styrke og et markant pænere klimaaftryk. Med fibergips får man desuden noget af den masse tilbage i byggeriet, som man ellers vinker farvel til når man arbejder biobaseret, fortæller Jonas Aarsø.
Den innovative gulvvarmeløsning består af lette fibergipsplader med udfræsede spor til gulvarmeslanger. KeKa Byg, der er entreprenør på projektet, noterede sig også produktets nemme håndtering og effektive installation.
En fornøjelse at arbejde med
– Det har været en fornøjelse at arbejde med gulvvarmeelementet i fibergips, da den både er nem at håndtere og montere. Samtidig betyder den 100 % tørre montage, at vi kan arbejde direkte videre på gulvet uden at forholde os til lange tørretider. Det gør arbejdet markant mere effektivt, fortæller tømrer og indehaver, Keld Karlsson.
fermacell® Therm25? er sammensat af gips og genbrugspap, hvilket ikke kun muliggør genanvendelse af materialerne. Det eliminerer også behovet for varmefordelingsplader.
Denne gulvvarmeløsning har vist sig at være ideel til Tversted House, og hos James Hardie, som fermacell® er en del af, er de stolte af produktets rolle i et projekt som Tversted House.
– Det er altid en stor glæde, når vi får vores produkter ud at leve. Vi er meget tilfredse med, at fermacell® Therm25? lever op til dens formål om at være en mindre klimabelastende gulvarmeløsning, der samtidig gør montørens arbejde nemmere og mere effektivt, fortæller Rasmus Kokholm, der er salgskonsulent for Nord- og Midtjylland hos James Hardie.
Til det opsigtsvækkende hus og keramikværksted i Tversted har fermacell® leveret i alt 170 kvm fermacell® Therm25? og omkring 180 kvm fermacell® fibergips.
Projektet forventes at stå færdigt og klar til indflytning i april.
Denne artikel er produceret af Dagens Byggeri i samarbejde med en annoncør. Dagens Byggeris uafhængige redaktion har ikke deltaget i udarbejdelsen af indholdet.