LM Byg er en af landets førende beton- og råhusentreprenører og står bag nogle af de mest innovative og toneangivende byggerier med Nordø og Mary Elizabeths Hospital i bagkataloget. Nu udvider LM Byg samarbejdskredsen og vil bygge råhuse for hele branchen med et særligt ønske om at optimere projekter og styrke klimaindsatsen.
LM Byg opfører i dag en række råhusopgaver for bygherrer, og spørger man direktør Frank Aarslew-Jensen, skal virksomheden bygge på og byde ind på flere opgaver med andre aktører i branchen. Han kalder nye samarbejder en gylden mulighed for videndeling på klimaområdet, og dermed en styrkelse af potentialet for mindre klimabelastende løsninger.
– Der stilles større og større krav til konstruktioner og bæredygtighed, og i LM Byg er det en del af vores faglighed hele tiden at blive klogere på, hvordan vi kan optimere projekter. Vi har 40 års erfaring og kan derfor hjælpe andre entreprenører og rådgivere i branchen med at optimere projekterne og budgetterne, så CO2-aftrykket nedsættes. Vi kan minimere risikoen for vores kunder og bidrage til et bedre byggeforløb, hvor samarbejde, kvalitet og bæredygtighed er i højsædet, siger adm. direktør i LM Byg, Frank Aarslew-Jensen.
Leverer altid resultater
Han fortæller derudover, at det særligt er LM Bygs tidlige involvering, kvaliteten i deres arbejde og stramme tidsstyring, der vinder udbud.
Med 40 års specialisering i beton- og råhusbyggeri med stor egenproduktion er LM Byg blandt de største aktører inden for beton- og råhusbyggeri i Danmark. LM Byg har kapaciteten til at håndtere store, komplekse projekter og er kendt for at levere resultater.
– Vi er stolte af at være betonnørder og vi har opbygget en kultur, der driver os til konstant at søge nye metoder og teknologier. Der er altid et mål om at optimere vores arbejde og dermed vores kunders projekter. Denne unikke kultur, præget af ekspertise, nysgerrighed, innovation og et stærkt fællesskab gør os til en pålidelig partner, der realiserer projekter af højeste kvalitet, siger Frank Aarslew-Jensen.
Paris-aftalen forpligter – også for resten af branchen
LM Byg er i branchen kendt for deres høje faglighed inden for råhusbyggeri og betonarbejde. Gennem årene har entreprenøren vist, at de kan konkurrere med de allerstørste entreprenører herhjemme, og nu vil LM Byg udbrede sine erfaringer og kompetencer til resten af branchen. Og her er en af nøglerne tætte samarbejder med branchens store entreprenører med henblik på at bidrage til den bæredygtige udvikling.
I efteråret 2022 tilsluttede LM Byg sig Parisaftalen, og med tilslutningen forpligter entreprenøren sig til at sænke sit CO2-aftryk og bidrage til kampen om at nå aftalens mål om at holde klodens temperaturstigning på maks. 1,5 grader.
Med aftalen som pejlemærke har LM Byg bl.a. bidraget til betonrecepter, hvor mængden af cement i blandingen er reduceret med 15-20 %, hvilket har reduceret CO2-aftrykket markant på udførte projekter. De har ligeledes hjulpet med at videreudvikle den CO2-reduceret betontype med FUTURECEM ved at teste og justere betonen, indtil den blev støbebar på byggeriet af BIGs nye hovedsæde. Og så er de i gang med at opføre et af landets største råhuse af træ på Marmormolen.
Men beton- og råhusentreprenørens ambition om at bidrage til den bæredygtige udvikling er langt fra nået.
– Skal vi gøre en endnu større forskel og for alvor være med til at nedbringe CO2-aftrykket, skal vi samarbejde med hele branchen. Vi vil derfor indgå eksklusivaftaler med flere hoved- og totalentreprenører, der deler vores ambitioner. Det skal både få vores forretning til at vokse og skabe større videndeling og grønne fremskridt, fortæller Frank Aarslew-Jensen.
– Ifølge FN er byggebranchen ansvarlig for næsten 40% af den samlede globale CO2-udledning. Det er en kæmpe opgave at vende den udvikling, og den skal løftes i fællesskab af byggebranchen. Som entreprenør med en omfattende egenproduktion har vi i LM Byg et ansvar og ønsker derfor at gøre en forskel i forhold til den grønne omstilling.