Projekterne har renovering som fællesnævner. GI ventes at støtte med cirka 25 mio. kroner i 2022. Der kan ansøges fire gange årligt.
Mere brug af nyttig IT når der renoveres – Building SMART Danmark
Der er stadigvæk en del ejendomme, hvor drift og renovering udføres med anvendelse af printet papir og ringbind i stedet for den software, som er der i forvejen.
Det skal projektet søge at ændre. Målgruppen er bygningsejere og driftsorganisationer. De fleste bygningskonstruktører, ingeniører, arkitekter er komfortable med BIM. Men der er en masse potentiale for driftspersonale, varmemestre og lignende.
Dem skal projektet nå via etablering af faglige netværk og tilbud om informationsmøder, samt udgivelse af guides. Disse tiltag skal altså gøde jorden for smartere anvendelse af BIM (Bygnings Informations Modellering).
Projektets nye værktøjer vil være frit tilgængelige efter endt projektperiode.
GI støtter med 937.500 kr.
Videreudvikling af danskbyggeskik.dk – Byggeskadefonden
Hjemmesiden danskbyggeskik.dk indeholder et kæmpe katalog af viden om byggeteknik og materialer anvendt ved opførelse af etageboligbyggeriet i Danmark i tiden fra midten af 1800-tallet og frem til omkring 2000. Samlingen er fuldstændig unik og af afgørende værdi for branchen.
Nu skal den tekniske platform opgraderes. Det gælder også for hjemmesiden danskebygningsmodeller.dk. Ansvaret for hjemmesiden overgår desuden fra BygErfa til Byggeskadefonden.
De to websites stiller historisk information om eksisterende boligbyggeris byggetekniske løsninger gratis til rådighed for offentligheden og bidrager dermed til højere produktivitet i bygningsrenoveringer.
GI støtter med 1.100.000 kr.
Metoder til indvendig efterisolering af kuldebroer – Build
Projektet skal skabe ny viden om muligheder og begrænsninger i forhold til indvendig efterisolering af ældre boliger med mineralske plader.
Destruktive undersøgelser af gavle, brystninger og lysninger i muret byggeri, der er indvendigt isoleret med mineralske plader, skal sammen med observationer af fugtforholdene i konstruktionen, samt vurdering af udførelsen og tilstanden af den udvendige facade, give værdifulde input til validering af modeller til vurdering af de hygrotermiske forhold i skillefladen mellem indvendig efterisolering og eksisterende ydervæg. Det er netop i skillefladen at fugt kan opstå med fx skimmelsvamp til følge.
På den baggrund vil man med den ny viden fremover kunne vurdere, om indvendig isolering af gavle, brystninger og lysninger er fugtteknisk forsvarligt.
Resultaterne bliver udgivet i en BUILD-rapport. Den opsamlede empiri vil desuden kunne bidrage til en kommende SBi-anvisning om indvendig efterisolering. Projektet bygger ovenpå et lignende projekt fra DTU.
GI støtter med 675.000 kr.