Den Røde By bygger bro i Nordhavn

Tre af de ældste fabriksbygninger i Nordhavn omdannes nu til værksteder, restauranter og kontorer - sidste brik i udviklingen af Århusgadekvarteret.
Den Røde By forvandler nogle af Nordhavns ældste bygninger til et nyt attraktivt område. Illustration: BRIQ
Den Røde By forvandler nogle af Nordhavns ældste bygninger til et nyt attraktivt område. Illustration: BRIQ

Den Røde By

  • Byggefeltet i Den Røde By består af Værkstedslageret, Bådhuset, Marketenderiet og en bevaret del af den tidligere Skydebane-bygning.
  • I stueplan bliver Værkstedslageret åbnet op med en række mindre værksteder til f.eks. kunsthåndværkere.
  • I Bådhuset (som er et gammel cementlager) og i en gammel skydebanebygning (Skydebanen II) etableres forventeligt to restaurationer i historiske rammer.
  • Derudover opføres to nye bygninger, ‘Produktionshallen’ og ‘Skydebanen I’, hvoraf den ene i genbrugssten fra den tidligere skydebane, som lå på byggefeltet.
  • Der tilstræbes et bæredygtigt byggeri, som DGNB-certificeres.

Forvandlingen af Nordhavn fra travlt industriområde til pulserende bydel lægger et nyt lag til. Denne gang er det nogle af havnens ældste fabriksbygninger, der omdannes.

Bygninger, som for 100 år siden husede tung industri og kul og gik under navne som ‘Værkstedslageret’ og ‘Bådhuset’ – Nordhavns ældste bygning.

I dag er de en del af Den Røde By, som i 2022 står klar efter en omfattende restaurering og transformering. Den kommer til at rumme 5000 kvm lejemål til forskellige typer af erhverv; værksteder og restauranter i gadeplan og kontorer i etagerne over.

Små værksteder og spisesteder skal gøre Den Røde By til udflugtsmål for københavnerne. Illustration: BRIQ.
Små værksteder og spisesteder skal gøre Den Røde By til udflugtsmål for københavnerne. Illustration: BRIQ.

Det er pensionselskabet PFA og projektudvikleren NREP, som i fællesskab står for transformationen af området.

– Den Røde By vil give stor værdi til Nordhavn. Med åbne værksteder og gode restauranter i historiske rammer vil det være et attraktivt sted at besøge. Vi vil gerne videreføre den identitet, som kendetegner Den Røde By og bevare den karakteristiske knopskydning af mindre historiske bygninger i en menneskelig skala, siger Peter Morgan, senior investment manager i PFA.

Gamle mursten genbruges og giver karakter

I projektet renoveres og omdannes tre eksisterende bygninger, men der bygges også nyt med en tilbygning til det gamle marketenderi (kantine) for områdets industriarbejdere.

– Vi opfører yderligere to bygninger, hvor der blandt andet genanvendes mursten fra en skydebane, der tidligere stod på området. Den er blevet nedtaget for at blive genbrugt lokalt – både af ressourcehensyn og for at videreføre stedets materialitet, forklarer Mads Birkedahl Dehlbæk, senior manager i NREP.

Bygger bro til København

Transformationen af industribygningerne er en del af det overordnede samarbejde mellem PFA og NREP om byudviklingen af Nordhavn.

– Den Røde By lægger den sidste brik i Århusgadekvarterets bylivsforløb og i den overordnede vision for Nordhavn, siger Peter Bur Andersen, kreativ direktør i BRIQ, der har stået for overordnet konceptudvikling, bylivsstrategi og implementering på både byggefeltet og i Århusgadekvarteret.

– På mange måder kulminerer alt her: Et generøst og udadvendt byliv, som byder velkommen til Århusgadekvarteret og bygger bro til resten af København.

Relateret indhold