Certificering til renovering af kontorbygninger på vej

Green Building Council Denmark barsler med en certificeringsordning til bæredygtig renovering af kontorejendomme.
Green Building Council forventer til oktober at være klar med en pilotmanual til DGNB certificering ved renovering af eksisterende kontorejendomme i Danmark. Illustration: Colourbox.
Green Building Council forventer til oktober at være klar med en pilotmanual til DGNB certificering ved renovering af eksisterende kontorejendomme i Danmark. Illustration: Colourbox.

For virkelig af fremme bæredygtighed i Danmark skal der fokuseres på det eksisterende byggeri. En stor del af denne står foran renovering gennem de kommende år, så Green Building Council Denmark (DK-GBC) forsøger at skubbe branchen mod at gøre det bæredygtigt. Derfor har man taget hul på arbejdet med at lave en dansk tilpasning af de tyske DGNB bæredygtighedskriterier gældende for renovering af kontorejendomme.

Arbejdet er gået i gang, og Green Building Council forventer at der er en pilot-manual klar til oktober. På to møder i København og Aarhus i denne uge havde DK-GBC derfor inviteret interesserede til informationsmøde om processen. En af hensigterne var at hverve kompetencepersoner på tværs af branchen til at deltage i tre teknikgrupper, som skal blive enige om kriterierne for den danske standard.

Det handler om, at vi skal blive enige om, hvad der er et godt benchmark for det eksisterende kontorbyggeri.

Peter Hesselholt Moe

– Det handler om, at vi skal blive enige om, hvad der er et godt benchmark for det eksisterende kontorbyggeri – blandt andet hvordan energiforbruget traditionelt er i den type ejendomme i Danmark. Derfor bliver standarden ikke direkte sammenlignelig med DGNB standarden i Tyskland, siger Peter Hesselholt, der er kompetencechef hos Moe og hyret som ekstern konsulent til af forestå det kommende arbejde med manualen.

Mindst fem år

DK-GBC har tidligere udarbejdet manualer for DGNB certificering af nybyggeri i Danmark – henholdsvis for kontor, etagerboliger og rækkehuse, skoler og institutioner, hospitaler samt byområder. Og nu er tiden altså kommet til at gentage processen i forhold til eksisterende byggeri.

– Udgangspunktet er, at bygningerne i den eksisterende masse skal være mindst fem år gamle, samt at de ikke har gennemgået en totalrenovering i løbet af de seneste fem år, siger han.

I den kommende tid bliver de tre teknikgrupper sammensat, og så er det meningen, at grupperne på nogle møder i august/september skal arbejde med opgaven, inden DK-GBC udarbejder den endelige pilotmanual til offentliggørelse i oktober.

Relateret indhold