Bevaring af bygninger er blevet moderne – til gavn for ‘De cyklende rådgivere’

Ingeniørvirksomheden EKJs fremgang på både top- og bundlinje skyldes især dens erfaringer med at renovere og ombygge eksisterende byggeri, fortæller direktøren.
EKJ og adm. direktør Henrik Juul Sørensen har hovedkontor lige over for Rigshospitalet i København, og den centrale placering har gjort virksomheden kendt som 'De cyklende rådgivere', da medarbejderne ofte cykler ud til projekterne.
EKJ og adm. direktør Henrik Juul Sørensen har hovedkontor lige over for Rigshospitalet i København, og den centrale placering har gjort virksomheden kendt som 'De cyklende rådgivere', da medarbejderne ofte cykler ud til projekterne.

Det rådgivende ingeniørfirma EKJ, også kendt som ‘De cyklende rådgivere’, fortsætter den positive udvikling fra 2022.

Det konkluderer virksomhedens årsrapport, som viser en nettoomsætning på 248 mio. kroner mod 237 mio. kroner i 2022, mens resultat af den primære drift lander på 8,9 mio. kroner mod 2,6 mio. kroner i 2022. Datterselskaberne BroConsult i Roskilde og TriConsult i Aarhus bidrager med i alt 2,9 mio. kroner af overskuddet.

Årets resultat lander på 8,7 mio. kroner (-2,3 mio. kroner i 2022).

Læs også: 15 tons stål til Børsen på rekordtid: “Vi arbejder 24 timer i døgnet”

– Særligt projekter inden for renoveringer og bygningstransformationer har fyldt op i ordrebogen, forklarer adm. direktør i EKJ, Henrik Juul Sørensen.

– Det kommer os uden tvivl til gavn, at EKJ har arbejdet med at bevare og videreudvikle eksisterende bygninger lang tid før, det blev moderne, tilføjer han.

Læs også: Ombygger og udbygger til 251 boliger i seks etaper

Københavner-rådgiverens 253 medarbejdere er bl.a. beskæftiget med den igangværende modernisering af Danmarks Nationalbank, transformationen af Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen, renoveringen af Classic Car House i Lyngby og renoveringen af den fredede Hvide Kødby, der engang udgjorde Københavns slagtehaller.

Og direktøren forventer, at der kommer flere, lignende opgaver:

– Vi oplever en tendens, hvor bygherrerne ser på tidligere, uegnede ombygninger med et nyt perspektiv, da der ikke længere er ledige byggegrunde i bl.a. København.

Miljø siden 1989

Derudover regner Henrik Juul Sørensen med, at projekter inden for klimaområdet fortsat fylder godt op i ordrebøgerne:

– Såvel klimatilpasning som ønsket om mere biodiversitet er perspektiver, som efterhånden er en fast del af de fleste byggeprojekter. Her kan vi heldigvis trække på en miljøafdeling med mange fagligheder, der kun har vokset sig større, siden første mand kom til i 1989.

Direktøren forventer i 2024, at EKJ levere et positivt resultat på 5-6 mio. kroner.

Relateret indhold