Platform.as overrasker: Indsamler kundernes træ for at sælge det igen

For at reducere ressourceforbruget og selv tjene samt spare kunderne penge tilbyder udlejeren af arbejdsplatforme nu at tage imod kundernes brugte træ, der ofte bare bliver smidt ud frem for at blive genanvendt.
Kim Jeppesen og Kim Siedlewski indsamler brugt træ i Platform.as' modtagelseskontrol.
Kim Jeppesen og Kim Siedlewski indsamler brugt træ i Platform.as' modtagelseskontrol.

Det kan lyde paradoksalt, at en virksomhed som Platform.as, der udlejer arbejdsplatforme bygget i kraftigt stål, sidste år købte ca. 33.000 meter reglar og lægter og ca. 17.000 m2 krydsfiner.

Men hvis virksomhedens arbejdsplatforme ikke kan nå ind til en bygnings facade – for eksempel pga. en kælderskakt eller eksisterende altaner – bliver de stillet op, så de er fri af facaden, og platformene udvides med et ekstra udtræk ind mod bygningen i form af stålafstivninger og gulv af reglar og finerplader.

Servicechef Ulrik Hansen.
Servicechef Ulrik Hansen.

En meget anvendt tilpasning af platformene, der optimerer sikkerheden og arbejdsforholdene på platformen – og som i sagens natur også kræver meget træ.

Og træ er der ofte masser af, når et byggeprojekt afsluttes, og som typisk ender affaldscontainere i stedet for at blive genanvendt.

Derfor tilbyder Platform.as nu sine kunder at hjemtage anvendt træ fra projekter, hvor platformsløsninger fra udlejningsvirksomheden har indgået.

– Når et projekt er afsluttet, er der meget af træet, som ikke fejler noget. Nogle af finerpladerne er måske blevet beskadiget eller har optaget fugt. Men reglarne har været beskyttet under fineren og bortset fra et par skruehuller, er de så gode som nye. Derfor tilbyder vi nu vores kunder af aftage al træet for dem, så de slipper for at tænke på anden bortskaffelse, siger Ulrik Hansen, der er servicechef i Platform.as.

Sparer naturen træfældning og kunderne penge

Virksomheden hjemtager alle hele krydsfinerplader, lægter og reglar fra afsluttede projekter, og ved hjemkomst af udlejede platforme sikrer virksomhedens modtagelseskontrol ligeledes, at de brugte trævarer vurderes og sorteres ud fra specifikke krav.

Det betyder, at hvis der for eksempel er brud eller revner i reglarne, så bliver de kasseret. Det samme gælder finerpladerne, som der desuden ikke må være skåret i, og finerlagene må ikke være skilt ad. Flere kriterier indgår, men kan træet genbruges, bliver det rengjort og lægges til opbevaring i tørvejr som alt nyt træ, så det ikke får fugtskader.

– Efter en grundig sortering og kvalitetssikring er vi i stand til at tilbyde det fortsat brugbare træ til andre kunder til en reduceret pris. På den måde sparer vi naturen for unødvendig træfældning, og kunderne sparer penge, siger Ulrik Hansen.

Relateret indhold