Glem ikke rådgiverydelser i et fremtidigt håndværkerfradrag

Hvis håndværkerfradraget skal indføres igen, skal man skal overveje, hvordan man bedst får udnyttet fradraget, lyder det fra FRI.
Henrik Garver smiler til kameraet. Baggrunden er slørret.

Debatten om håndværkerfradraget er blusset op igen, efter Venstres formand, Troels Lund Poulsen, i sidste uge kastede lys på et forslag om at genindføre fradraget, men målrettet energiforbedringer og klimasikring af boliger.

Læs også

SMVdanmark: Håndværkerfradragets succes afhænger af hastighed

Hos FRI mener vi, at det er positivt at åbne op for muligheden for at få tilskud til energiforbedringer og en mere udbredt klimasikring for boligejere – hvis det kan skabe et incitament til, at der bliver gjort mere, for et fradrag skal gøre en reel forskel for klimaet.

Derfor vil et fradrag, der alene går på håndværkerydelsen, i sig selv være utilstrækkeligt. Det vil ikke nødvendigvis drive de rigtige løsninger. Hvis der skal ses på et fradrag, vil det være vigtigt, at det også omfatter muligheden for at få fradrag for købet af de rådgiverydelser, der typisk skal ligge til grund for et projekt om klimasikring eller energiforbedringer.

Læs også

Kultur i byggeriet: Viden går tabt i effektivitetsræset

Rådgiverydelser, typisk fra ingeniører og arkitekter, er nemlig med til at sikre, at boligejere ikke starter et ombygningsprojekt uden den rette vejledning i arbejdet med at prioritere, hvilke grønne løsninger der er bedst. Det er godt for de enkelte boligejere, men det er også med til at sikre det bedste samfundsøkonomiske afkast i sidste ende.

Relateret indhold