Ved planlægning, projektering og udførelse af vådrum i både nybyggeri og bygningsfornyelse træffes mange beslutninger, der har afgørende indflydelse på både bygningens levetid og indeklimaproblemer efter at bygningen er taget i brug.
Uhensigtsmæssige valg af konstruktioner og materialer – for eksempel membraner – eller forkert udførelse indebærer stor risiko for efterfølgende fugt- og skimmelgener.
Mandag den 18. august har BYG-ERFA samlet en række vådrumsspecialister, som hver især øser ud af deres erfaringer fra forskellige indfaldsvinkler til byggeriets hverdag, og oplægsholderne drøfter gerne både processer og bygningsdetaljer med seminardeltagerne.
Alt sammen for at bidrage til Bedre Byggeskik – længere levetid, øget holdbarhed, bedre indeklima og mindre bøvl for såvel projekterende som udførende
Gode erfaringer
Det er vigtigt, at såvel projekterende som udførende er opmærksomme på udformning af bygbare detaljer og valg af hensigtsmæssige materialer, som sikrer velfungerende konstruktioner – både under montering og i løbet af levetiden.
Udgangspunktet for seminaret er aktuelle byggetekniske erfaringer med anvendelse af membraner, som har de nødvendige egenskaber.
Oplægsholderne fortæller om aktuelle erfaringer fra byggeriets praksis, og hvor der kræves særlig opmærksomhed og omhu – det vil sige hvordan både projekterende og byggeriets forskellige udførende kan bidrage til bedre byggeri.
Der gennemgås retningslinjer, som præciserer kravene, og hvad det betyder for den praktiske udformning, vekslende mellem oplæg og debat, hvor deltagernes erfaringer bringes i spil.