Intego runder skarpt lærlinge-hjørne

Af 750 medarbejdere er nu 100 lærlinge tilknyttet virksomheden svarende til knap hver femte servicetekniker.
Jacob Møller Jensen er en af Integos nu 100 lærlinge, som Aalborg-virksomheden meddeler udgør cirka hver femte servicetekniker. Foto: Intego.
Jacob Møller Jensen er en af Integos nu 100 lærlinge, som Aalborg-virksomheden meddeler udgør cirka hver femte servicetekniker. Foto: Intego.

Intego

  • Er en landsdækkende teknisk servicepartner med mere end 750 medarbejdere.
  • De arbejder med opgaver inden for såvel industri, erhverv og infrastruktur.
  • Ud over hovedsædet i Aalborg har virksomheden 13 filialer landet over.

Der er plads til at lære og udvikle sig hos den landsdækkende tekniske servicepartner Intego. Det gør sig gældende på lærlingefronten, hvor man netop har rundet 100 lærlinge fordelt på virksomhedens 14 afdelinger, og i alt udgør lærlinge 17,5 procent af virksomhedens cirka 570 serviceteknikere. Gennem 2018 er antallet af lærlinge i virksomheden vokset med 19, og den udvikling er en essentiel del af virksomhedens strategi ifølge administrerende direktør Jens Frost Mikkelsen.

– Der er stor mangel på arbejdskraft inden for vores branche, og derfor er det afgørende, at vi selv bidrager gennem en stærk lærlingeindsats. Vores store lærlingefokus giver os desuden mulighed for at udvikle de unge og inddrage dem i vores Intego-kultur. På den måde får vi stærke og loyale medarbejdere med gode værdier, så det er en god investering, og derfor ser vi også vores lærlinge som en vigtig del af Integos udvikling, forklarer han.

Sværere at finde lærepladser

En af dem, der har nydt godt af Integos lærlingefokus, er Jacob Møller Jensen, der har været i lære hos Integos afdeling i Aalborg de seneste tre år. Han er i netop blevet udlært og er nu fastansat.

– Jeg har fået rig mulighed for at udvikle mine kompetencer under lærlingetiden. Generelt har jeg haft meget alsidige opgaver og projekter, og jeg har lavet alt lige fra at trække kabler til at montere store eltavler, siger Jacob Møller Jensen og fortsætter:

– Efter et år i praktik hos en mindre virksomhed var jeg desværre uheldig at komme i skolepraktik, men heldigvis gik der ikke ret længe, før jeg blev tilbudt en plads hos Intego.

Størstedelen af lærlingene i Intego er, som Jacob Møller Jensen var det, elektrikerlærlinge, og den gruppe har generelt fået sværere ved at finde lærepladser. Til trods for branchens store mangel på arbejdskraft steg antallet af netop elektrikerlærlinge i skolepraktik med hele 94 procent fra 2016 til 2017 ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Trist for branchen

Og det er en ærgerlig udvikling, hvis man spørger Jens Frost Mikkelsen:

– Det er vigtigt, at vi får de unge ud og mærke virkeligheden, hvis vi skal have kompetent arbejdskraft til fremtiden. Udfordringen er selvfølgelig, at lærlinge kræver ekstra planlægning og en ekstra indsats i en til tider travl hverdag, og den udfordring skal vi både hos Intego og i branchen generelt blive endnu bedre til at løse, så vi kan få vendt den statistik.

Intego arbejder desuden på også at tilknytte flere lærlinge med andre uddannelser end elektrikere. Det gælder blandt andet inden for administration samt lærlinge til virksomhedens værksteder.

Der er stor mangel på arbejdskraft inden for vores branche, og derfor er det afgørende, at vi selv bidrager gennem en stærk lærlingeindsats.

Relateret indhold