Store navne fra ind- og udland kommer på Building Green

Building Green København har lagt programmet frem for årets event i Forum i oktober, som bl.a. byder på den svenske klimaforsker Johan Rockström og den tyske arkitekt Anna Heringer.
En flok mennesker sidder med ryggen til kameraet, og kigger på en mand der står på en scene og taler.
9.000 fagfolk forventes samlet på Building Green København til oktober.

D. 30. og 31. oktober sætter Building Green København i Forum igen fokus på bæredygtighed i byggeriet.

– Vi er glade for at kunne samle branchen endnu en gang, hvor Building Green udgør et vigtigt holdepunkt på tværs af fagligheder. Det er derfor med stor begejstring, at vi har løftet sløret for et stjernespækket program af talere fra ind- og udland, siger Sarah Elhauge, direktør hos Building Green, og tilføjer:

– I år har vi sammensat et godt program, der kommer rundt i alle aspekter af den bæredygtige dagsorden for byggebranchen. Her spiller særligt videnskaben en stor rolle.

Læs også

Succes på Building Green Aarhus: “Et stort netværksevents af beslutningstagere”

I programmet kan man bl.a. finde klimaforskeren Johan Rockström, der ophavsmanden bag rammeværktøjet for planetære grænser:

– Johan Rockström kommer til at give en vigtig opdatering på planetens helbred, og så vil han understrege nødvendigheden af bæredygtig udvikling. Han har dermed et stort potentiale til at sætte gang i forandringen i branchen, fortæller Sarah Elhauge.

Tilværelsen og det gode liv

Årets tema er ’Beyond The Roadmap og kigger ud over Parisaftalen for i fællesskab at finde svar på bl.a., hvordan byggebranchen kan se ud, hvis den imødekommer klimavidenskaben. Og det kan talere som Johan Rockström bidrage med:

– En anden, der kan skubbe i den rigtige retning, bliver Niels Overgaard, siger Sarah Elhauge og fortæller, at forfatteren vil sætte fokus på vores adfærd i en tid med en voksende opmærksomhed omkring bæredygtighed:

– Han vil invitere os alle til at træde at skridt tilbage og reflektere over de store spørgsmål om tilværelsen og det gode liv.

En bredere snak om sociale aspekter

Byggebranchens egne aktører vil også være at finde til Building Green København, når den tyske arkitekt Anna Heringer indtager scenen.

Læs også

Digitalisering er ikke længere kun ’nice-to-have’

Hun modtog i 2020 den prestigefyldte Obel Award for sit projekt Anandaloy i Bangladesh, der dannede rammerne for et behandlingscenter for mennesker med handicap:

– Det bliver spændende at få Anne Heringer på scenen. Hun arbejder socialt bevidst med arkitekturens værktøjer i sin søgen efter at forbedre menneskers liv, og på den måde kan Building Green invitere til en bredere snak om bæredygtighed, der også indtænker de sociale aspekter af branchen, siger Sarah Elhauge.

Enorm styrke på tværs

Også gruppen bag Reduction Roadmap – arkitektvirksomhederne Cebra og Effekt og ingeniørvirksomheden Artelia – bakker op om eventen:

– Der er brug for at samles og udveksle ideer, så vi sammen kan finde en ny retning. Her er Building Green København den største platform i Danmark, hvor alle på tværs af branchen er med – fra producenter og udviklere til rådgivere, arkitekter og så videre. Det er en enorm styrke, siger Mikkel Schlesinger, partner og arkitekt hos Cebra.

Relateret indhold