Sidste chance for at indstille ildsjælen, løsningen og samarbejdet

Det Bæredygtige Element er en eftertragtet pris. Nu er det nu, hvis du vil indstille til en af de tre priser, der uddeles på Building Green d. 31. oktober.
Det Bæredygtige Element – Samarbejdet gik i 2023 til Katrine Østergaard Bang og Birgitte Lindegaard Jensen. De har sammen forfattet bogen ‘A guide to Danish Architecture. Towards the UN Sustainable Development Goals’. Arkivfoto

I morgen fredag d. 27. september 2024 kl. 12.00 er sidste chance for at nominere værdige, potentielle vindere til en af de tre priser Det Bæredygtige Element.

Priserne, der hylder hhv. en ildsjæl, en bæredygtig løsning og et samarbejde, som har haft bæredygtighed med i hele processen eller projektet, bliver som sædvanligt uddelt på Building Green i København, der i år afholdes den 30. og 31. oktober.

Prisen er opdelt i tre: Det Bæredygtige Element – Ildsjælen. – Løsningen. – Samarbejdet.

Løsningen er åben kategori

Ildsjælen er en person, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer eller entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades.

Læs også

Kender byggeriet indefra og ud: Build får ny institutleder

Løsningen kan være både et produkt eller et system, der bidrager til et grønnere byggeri. Der findes mange spændende produkter, som bidrager til en mere bæredygtig bygge- og anlægsbranche. Denne pris er en åben kategori. Det betyder, at indstillede løsninger ikke nødvendigvis behøver være udstillet på Building Green København.

Samarbejdsprisen hylder samarbejde og initiativer på tværs og iblandt aktører i værdikæden, som har haft bæredygtighed med i hele processen eller projektet. Det kan være mellem flere virksomheder, mellem organisationer eller andre typer samarbejde.

Beyond The Roadmap

Det Bæredygtige Element uddeles i et samarbejde mellem We Build Denmark og Building Green under årets tema Beyond The Roadmap, som også vil være i fokus ved prisuddelingen. I år gives der ekstra point til kandidater, der har taget stilling til årets hovedtema.

Læs også

Fire teams skal tage biogene materialer til næste byggeniveau

Dertil skal kandidaterne til en af de tre prisen opfylde følgende kriterier:

  • Have gjort en bæredygtig forskel
  • Være et eksempel til efterfølgelse
  • Have givet inspiration til byggebranchen

Indstillinger til priserne kan foretages her.

Jurymedlem er selv en ildsjæl

Til at bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en jury, som består af følgende medlemmer:

  • Lasse Lind, GXN
  • Lone Feifer, Velux
  • Niels Bjørn, Urban
  • Søren Wandahl, Aarhus Universitet
  • Tina Saaby Madsen, Dansk Byplanlaboratorium
  • Hanne Tine Ring Hansen, Søren Jensen Arkitekter

Sidstnævnte vandt selv ildsjæleprisen i 2022.

Fagjuryen udvælger tre nominerede i hver kategori og ud fra de nominerede findes vinderne af de tre priser.

Relateret indhold