Salling Group tester fremtidens byggematerialer – og inventar

872 CLT-elementer og stole af søgræs. Der er tænkt CO2-besparelser hele vejen rundt i forbindelse med opførelsen af Salling Groups nye bygning på kursuscenteret Campus Bøgehøj.
Luftfoto af bygning med synlig, lilla isolering. Bag bygningen står en høj, gul kran
Der hører 19,5 hektar land til Campus Bøgehøj, der om ca. et år kan tage de nye 5.000 kvm i brug. Foto: Salling Group

I Ebeltoft i Nationalpark Mols Bjerge ligger Salling Groups kursuscenter Campus Bøgehøj. Her er man netop nu i gang med at opføre 5.000 nye kvm i form af den nye bygning, Bøgelunden. Her skal der bl.a. være 80 nye værelser, mødefaciliteter, bistro, rooftop samt plads til både fællesskab og fordybelse.

Der er tænkt nøje over klimaaftrykket fra både selve bygningen og fra inventaret. Der er bl.a. brugt 872 CLT-elementer (krydslamineret massivtræ) til dæk mellem etagerne og væggene. Dertil kommer 206 limtræssøjler og -bjælker.  

Opfylder nye og kommende krav

Første spadestik blev taget d. 22. februar, mens de første CLT-elementer blev monteret d. 17. juni. Om cirka et år står hele byggeriet færdigt.

Læs også

Gubra-stifter skyder tocifret millionbeløb i Søuld

Med opførelsen af værelsesfløjen i Ebeltoft tester Salling Group fremtidens byggematerialer. Den tilgang betyder et minimum af jern og beton.

– Indenfor få år skal vi formentlig opfylde nye og kommende krav om at bygge mere i træ, og i Salling Group ønsker vi at være en del af den grønne omstilling, så derfor er det rigtig vigtigt for os, at vi opfører på den måde, vi gør, siger projektchef i Salling Group, Frank Kejlberg. 

Stole af søgræs

Den nye bygning, Bøgelunden, er designet af C.F. Møller Architects, mens det oprindelige Campus Bøgehøj er tegnet af Friis & Moltke. I det nye er der ud over byggematerialernes herkomst også tænkt nøje over inventaret. Her har bygherren haft fokus på at indrette med møbler, som taler ind i den grønne dagsorden.

Dette er sket i samarbejde med møbelvirksomheden Holmris B8. Nogle af stolene er f.eks. fremstillet af søgræs, hamp og diverse tangsorter. Andre er lavet af genbrugsplastik og polstret med genbrugsuld. Lamperne er fremstillet af genbrugt plastikaffald. Bordene er af genbearbejdede materialer.

Læs også

Fire teams skal tage biogene materialer til næste byggeniveau

– Den grønne tankegang er med hele vejen rundt i vores nye værelsesfløj. De valg, vi træffer, skal afspejle og spille op mod resten af byggeriet, som bliver opført i træ og dermed kommer til at sætte et mindre CO2e-aftryk end konventionelt byggeri. Campus Bøgehøj er således foran kommende krav i bygningsreglementerne frem mod 2029, og vi bruger et minimum af stål og beton i opførelsen sammenlignet med et traditionelt byggeri, oplyser leder af Campus Bøgehøj, Karen Andresen. 

For at kompensere for møblernes CO2e-aftryk, planter Holmris B8 træer, hvilket også bliver illustreret i den nye værelsesfløj.

Relateret indhold