Rekordmange på Building Green: “Teknologi kan ikke redde verden alene”

I denne uge besøgte 8.800 det netop afsluttede event i Forum i København, der med fokus på naturen bød på mere end 170 udstillerstande og talere fra Danmark og udlandet.
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/121349_1_xl.jpg
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/121349_1_xl.jpg

‘Det regenerative byggeri’ lød årets tema, da Building Green for 13. gang inviterede byggebranchen indenfor til årets største event med fokus på bæredygtighed i byggeriet.

Men trods den lidt anderledes titel tiltrak eventen ca. 8.800 besøgende fra byggebranchen, der ville se nærmere på de regenerative principper. Sidste år var tallet ca. 8.000.

Læs også: Reduction Roadmap til branchen og politikerne: “Nok snak – der er brug for handling”

Ifølge Building Green viser den store opbakning og engagementet, at branchen forstår vigtigheden og nødvendigheden af reduktion og en omstilling:

– Vi er meget glade og stolte over den store tilslutning til eventen, siger Sarah Elhauge, direktør, Building Green.

Professor Katherine Richardson åbnede eventen.
Professor Katherine Richardson åbnede eventen.

– Det er utrolig svært at omstille branchen alene, og derfor er det gode samarbejde og fokus på alle i det omkringliggende økosystem en nødvendighed. Heldigvis findes der mange blomstrende eksempler på det gode samarbejde og holistiske arbejdsgange, der har skabt løsninger og projekter, der belaster langt mindre og bidrager positivt. Det var bl.a. nogle af disse ideer og projekter, vi ønskede at vise på Building Green København.

Brug for kulturel ændring

I tråd med det regenerative tema startede og sluttede eventen med en fællesmeditation faciliteret af Anna Taws, hvor de besøgende skulle groundes og få en fornemmelse for forbindelsen mellem dem selv, naturen og planeten.

Ligeledes skinnede temaet igennem på de fem scener, hvor talere fra både Danmark og udlandet så mod, hvordan en mere regenerativ fremtid kan skabes.

Professor Katherine Richardson åbnede eventen med, at de besøgende ikke ville kunne lide hendes fakta om, hvor kritisk biodiversitets- og klimakrisen er.

- Teknologi kan give os en lang række af muligheder, men kan ikke stå alene, lød det fra arkitekt Michael Pawlyn.
– Teknologi kan give os en lang række af muligheder, men kan ikke stå alene, lød det fra arkitekt Michael Pawlyn.

Senere forklarede den britiske arkitekt Michael Pawlyn, der er kendt for sine tanker om regenerativt design og biomimik, at der er brug for en kulturel ændring for at komme fra bæredygtighed til regenerativ:

– Jeg tror ikke på, at teknologi alene kan redde verden. Teknologi kan give os en lang række af muligheder, men kan ikke stå alene. Vi har brug for en kulturel ændring. Jeg mener, at vi især skal kigge i naturens retning for løsninger og svar. Naturen har nemlig en uimodståelig måde at kunne regenerere sig selv på – vi skal bare sørge for at skabe de forhold for naturen.

Ikke bare et buzzword

Fra arrangørens side håber man, at de mange oplæg, debatter og snakke udmønter sig i nye partnerskaber og ikke mindst handling:

– Jeg håber, vi har sendt folk afsted med en større refleksion ift. temaet. Det ambitiøse tema forpligter, og det er vigtigt for os, at regenerative principper ikke bare bliver det næste buzzword, men måske kan være en ny måde at anskue og tale om bæredygtigt byggeri på, siger Sarah Elhauge.

I 2024 afholdes Building Green København d. 30. og 31. oktober.

Også på de mere end 170 udstillerstande fyldte naturen og de regenerative principper.
Også på de mere end 170 udstillerstande fyldte naturen og de regenerative principper.

Relateret indhold