Region Hovedstaden trykker nu den grønne speeder i bund. Det handler om at banke CO2-udledningen i bund og regionen går til opgaven i stort og småt. Det betyder også en ny tilgang til drift og udvikling af regionens bygninger. Fremadrettet skal bygningerne genbruges og ombygges fremfor at nedrive og nybygge.
– Som en af de største aktører i den danske byggebranche vil vi gå foran med at skabe den nødvendige og gennemgribende ændring af byggebranchens tilgang i alle byggeriets faser og skabe rum for grøn innovation, Mogens Kornbo, direktør i Center for Ejendomme i Regions Hovedstaden.
– Vi skal bygge med afsæt i en cirkulær økonomi, hvor flest mulige materialer og anlæg indgår i nye sammenhænge i stedet for at blive til affald, siger han og fortsætter:
– Vi har længe arbejdet med bæredygtighed i hospitalsbyggerierne og i den daglige drift. Nu tager vi de næste skridt, der sikrer, at bæredygtighed tænkes ind helt fra begyndelsen, så vi netop bygger og renoverer til bæredygtig drift.
Regionen råder lige nu over en ejendomsportefølje af hospitaler og behandlingsbyggerier på mere end to millioner kvadratmeter. En portefølje der vokser med yderligere en halv million kvadratmeter de kommende år, når de store hospitalsbyggerier står færdige.
Strategien, der skal sikre den bedst mulige og mest bæredygtige udnyttelse af regionens bygninger, er netop blevet tiltrådt af forretningsudvalget i Region Hovedstaden.
– Målet med de nye tiltag, der skal fremme bæredygtigt byggeri, er at give patienter i regionen den tryggeste og bedst mulige oplevelse i sunde rammer. Vi vil også skabe optimale arbejdsforhold for medarbejderne på en måde, der skåner miljøet og giver mest muligt byggeri og renovering for pengene, siger Line Ervolder (K), formand for Miljø- og Klimaudvalget.