Debat på Building Green: Hvordan kan vi udvide målene for en bæredygtig udvikling af byggebranchen?

Byggebranchen står overfor et stigende pres for at levere løsninger, der ikke kun reducerer CO2-udledningen, lyder det fra gruppen bag Reduction Roadmap, der på årets Building Green København indbyder til debat.
Tre mænd står på en scene. Den ene gestikulerer og taler.
Ligesom sidste år vil gruppen bag Reduction Roadmap være på scenen ved dette års Building Green København.

Flere end 600 virksomheder i byggeriet støtter krav om en strammere klimalovgivning, og det mener gruppen bag Reduction Roadmap i den grad, at der er behov for – hvilket de vil præsentere på årets Building Green København i Forum:

– Vi har et enormt behov for at tage drastiske skridt nu, hvis vi skal nå i nærheden af vores klimamål. Men det kræver, at alle aktører i branchen arbejder sammen og tager ansvar. Det er en opgave, vi kun kan løfte i fællesskab. Alternativet er jo nærmest, at vi stopper med at bygge, siger Mikkel Schlessinger, partner i Cebra.

Læs også

Store navne fra ind- og udland kommer på Building Green

The Reduction Roadmap er udviklet af Artelia, Effekt og Cebra med støtte fra Realdania og har hidtil fokuseret på at sænke CO2-udledninger i byggeriet.

Men med rapporten ’Beyond the Roadmap’ under armen sigter gruppen mod en langt bredere tilgang til bæredygtighed, der også inkluderer biodiversitet og andre miljømæssige grænser:

– Vi har valgt Beyond the Roadmap som tema, fordi vi gerne vil skabe et rum, der lægger op til, at tænkte bæredygtighed i et større og bredere perspektiv. Så det ikke reduceres til kun at handle om CO2, men også handler om at skabe en fremtid, hvor der tages ansvar for biodiversitet, ressourcer og sociale faktorer, siger Sarah Elhauge, direktør for Building Green.

En omfattende transformationsplan

På Building Green København vil Sinus Lynge, Mikkel Schlesinger og Steffen Maagaard præsentere tankerne bag Beyond the Roadmap og diskutere, hvordan byggebranchen kan tage de næste skridt i den grønne omstilling.

Læs også

Arkitekt med opråb: Fremtidens arkitekter skal turde afvige fra nutidens normer

Med ambitionen om at tilpasse branchen til Paris-aftalens 1,5 grader-scenarie lægger rapporten op til en omfattende transformationsplan, der kan guide byggeriet ind i en mere bæredygtig fremtid.

– Reduction Roadmap har gjort det klart, at Danmark står til at overskride sit CO2-budget inden for de næste 3 til 7 år. Vi skal derfor finde nye måder at bygge på, der respekterer både klimaet og jordens øvrige ressourcer, fortæller Mikkel Schlessinger.

Building Green København løber af stablen 30. og 31. oktober.

Relateret indhold