I 2015 gik arbejdet i gang med at udvikle Bellakvarter omkring Bella Center Copenhagen i Ørestad, og i 2020, hvor 25 % var færdigbygget, modtog byområdet som det første i Danmark DGNB Guld i en midtvejscertificering.
Nu har Bellakvarteret så fået guldcertifikatet som det første hele byområde her i landet:
– Lige fra begyndelsen var det vores ambition at skabe en bydel med god balance mellem miljø, økonomi og sociale aspekter. Derfor er vi stolte over at modtage guldcertifikatet, siger Mette Kapsch, der er direktør for Solstra Development, som har udviklet Bellakvarter for de to ejere, AkademikerPension og Sampension.

84 lejligheder på Amager Strandvej opnår Svanemærket
Annemarie Munk Riis, der er direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri, som står for de danske DGNB-certificeringer, fortæller, at guldcertifikat er resultatet af beslutninger tidligt i udviklingsforløbet ifm. etableringen af bydelen samt et kontinuerligt og målrettet arbejde undervejs:
– Bellakvarter udmærker sig bl.a. ved håndtering af regnvand, biodiversitet og grønne byrum. Det er et stort plus, at bilerne er samlet i p-huse og p-kældre; det giver plads til mere levende byrum. Og kombinationen af boliger, erhverv, butikker og kongrescenter skaber dynamik og øger livskvaliteten for beboerne.
Højt og tæt og mest mulig plads til natur
Ved vurderingen af Bellakvarter har det givet plusser, at der ikke er blevet inddraget nye arealer på bekostning af natur, fortæller Mette Kapsch:
– En af styrkerne ved Bellakvarter er, at vi kun har bygget, hvor der før var parkeringspladser eller ældre konferencehaller. Vi har bygget ret højt og tæt, og det er nogle måske lidt bekymrede over, men det er faktisk den mest klimavenlige måde at bygge nyt på, hvis man samtidig vil efterlade mest mulig plads til natur. Og beboerne i Bellakvarter kan dels bruge nogle af byrummene, dels Amager Fælled lige ved siden af.
270.000 m2, 5.000 beboere og 600 arbejdspladser
Kvarteret er på 270.000 m2 svarende til 38 fodboldbaner og har i dag ca. 5.000 beboere i 2.350 boliger.
Når Bellakvarter står helt færdigt, vil det rumme en blanding af rækkehuse og lejligheder, familieboliger og seniorboliger og udlejningsboliger, ejerboliger og almene boliger.
De nyeste boliger stod klar sidste forår, og yderligere 73 almene boliger er på vej.

Dansk Industri: ESG er døråbneren til en stærkere byggevirksomhed
Derudover har Bellakvarter omkring 600 arbejdspladser, bl.a. i flerbrugerkontorbygningen International House, i områdets 15 nytilkomne butikker og spisesteder samt i Bella Center Copenhagen og AC Hotel Bella Sky Copenhagen.
Siden 2012 har op imod 600 danske nybyggerier og renoverede ejendomme fået et DGNB-stempel, men det gælder kun to byområder:
Munkebjerg Park i Odense fik sølv sidste år og nu altså Bellakvarter med det første herhjemme i guld.