Ung rådgiver ligger inde med en stor indsigt

Den femte og sidste finalist som årets unge FRI rådgiver har en stor andel i renoveringen af Bryghusbroen.
Jan Vig Nielsen bliver præsenteret som en stærk kandidat til prisen som årets unge FRI Rådgiver. Foto: Pressefoto/Rambøll.
Jan Vig Nielsen bliver præsenteret som en stærk kandidat til prisen som årets unge FRI Rådgiver. Foto: Pressefoto/Rambøll.

Årets unge FRI rådgiver 2019

  • Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) kårer hvert år den rådgivende ingeniørbranches mest talentfulde unge rådgiver. Fem kandidater er med i opløbet om at blive årets unge FRI rådgiver 2019. Vinderen kåres på FRI’s årsmøde i København den 7. marts.
  • De fem finalister i konkurrencen om at blive Årets unge FRI Rådgiver 2019 er:
  • 1. Claus Maimann Davidsen, 34 år, Nordiq Group – nomineret med projektet “Bofællesskabet Mageløse”
  • 2. Henrik Bredahl Kock, 31 år, COWI – nomineret for sine bidrag til design m.v. af den nye Storstrømsbro
  • 3. Jan Vig Nielsen, 33 år, Rambøll – nomineret for renovering af Bryghusbroen
  • 4. Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll – nomineret for bæredygtighedsledelse m.v. i forbindelse med Middelfart Rådhus
  • 5. Peder Tor Hessellund Schiønning, 33 år, MOE – nomineret for DTU’s Bygning 310

Den femte unge finalist til at blive årets unge FRI rådgiver er fundet. Den 33-årige Jan Vig Nielsen arbejder som projektchef i Rambøll og er nomineret for sin projektledelse i forbindelse med renoveringen af Bryghusbroen i København.

Han beskrives af Rambøll som højt respekteret for sine evner inden for asset management ved broer. Han har samtidig en stor indsigt og ekspertise, der gør det muligt at bevare konstruktioner med genbrug af materialer i stedet for at udskifte dem med nye.

– Jan er en af de virkelig stærke kandidater i feltet i år til at blive årets unge FRI Rådgiver. Det er også derfor, han er en af de fem opløbskandidater til prisen. Hans indsigt i renovering og de tekniske komplikationer, der er ved et renoveringsprojekt er sammen med hans gode kundeforståelse og hans evne til at sammensætte og lede et professionelt team og et kompliceret projekt de forhold, der gør, at dommerpanelet har peget på Jan som en af de fem finalister i år, siger Henrik Garver, administrerende direktør for Fri og medlem af dommerkomitéen om Jan Vig Nielsen.

Renovering af bryghusbroen

Bryghusbroen er en klapbro fra 1937 over Frederiksholms Kanal i København. Formålet med projektet var at forlænge broens levetid med yderligere 40 år. Renoveringen omfattede en forstærkning af broen, forskellige reparationer, gennemgang af klapbroens løftefunktion og design af en midlertidig bro samt geninstallering af klapbroens maskineri. Undervejs i projektet blev den 220 tons tunge klap afmonteret og sejlet til Refshaleøen, hvor hovedparten af renoveringen foregik.

– Jan er en af Rambølls førende eksperter inden for asset management. Med sin stærke faglighed forlænger han fx via detaljerede bæreevneberegninger levetiden på broer i stedet for at bygge nyt, og det skaber stor værdi for Rambølls kunder ud fra et økonomisk såvel som et bæredygtigt perspektiv, siger Claus Madvig Petersen, der er leder for Rambølls afdeling for eksisterende broer og monitering og Jans nærmeste leder.

Kunden, som er Københavns Kommune, omtaler Jan som en meget dygtig ingeniør, både som statiker og projektleder, som var til stor gavn for projektet. Han gjorde en stor indsats ved design, udførelse, forberedelse af de tekniske forudsætninger, samt sparring ved gennemgang af entreprenørernes beregninger. Jans ledelse og motivation af projektets medarbejdere, hans professionalisme og dedikerede indsats har ifølge kunden i høj grad bidraget til, at projektet blev leveret til tiden inden for den økonomiske ramme.

Relateret indhold