Underskud i FLSmidth

Trods en rekordhøj omsætning endte cementkoncernen med at tabe penge i 2013.
FLSmidths resultat er faldet markant i forhold til året før. Modelillustration: Colourbox.
FLSmidths resultat er faldet markant i forhold til året før. Modelillustration: Colourbox.

I 2012 sluttede FLSmidth året med et resultat på cirka 1,3 milliarder kroner. Men i 2013 er det ikke gået helt så godt, og der står cirka -784 millioner kroner på den danske koncerns bundlinje.

Det fremgår af det årsregnskab, som FLSmidth offentliggjorde forleden.

Koncernens omsætning steg ellers med to procent i forhold til 2012 og endte på det højeste niveau nogensinde: Cirka 26,9 milliarder kroner (cirka 26,3 milliarder kroner i 2012).

Men samtidig fandt ordreindgangen med 25 procent og ordrebeholdningen med 24 procent, og driftsresultatet før af- og nedskrivninger af immaterielle aktiver (EBITA) faldt med 62 procent – fra 2,56 milliarder kroner i 2012 til 977 millioner kroner i 2013.

Flere engangsomkostninger

– 2013 var præget af forebyggende managementbeslutninger med det formål at fremtidssikre FLSmidth og navigere sikkert gennem konjunkturudsving, skriver FLSmidths ledelse i årsrapporten.

– Omsætningen var historisk høj trods valutamodvind, hvorimod ordreindgangen faldt markant som følge af cyklisk nedgang i mineinvesteringerne. Med henblik på at øge effektiviteten og tilpasse kapaciteten til markedsudviklingen besluttede og iværksatte ledelsen en række tiltag, der har medført engangsomkostninger og påvirket indtjening og afkast negativt.

Relateret indhold