Ingeniørkoncernen Arup har allerede sat sig tungt på landkortet med gigaprojekter som Øresundsbron, Københavns Metro, Centre Pompidou i Paris, Beijing Nationalstadion og Operahuset i Sydney.
Nu får koncernen med 18.000 medarbejdere en ny, global organisationsstruktur, som træder i kraft fra april 2025.
Den ny struktur vil bestå af:
- Arup Group Limited Board: Udpeget af fondsrepræsentanter og ledet af bestyrelsesforkvinde Hilde Tonne. Bestyrelsens opgave bliver at følge og sikre implementering af strategien, virksomhedens resultater, efterlevelse af regler og retningslinjer samt selskabets ledelseskapacitet og organisering.
- Executive Management Board: Ledet af Jerome Frost som CEO. Bestyrelsen vil være ansvarlig for Arups daglige ledelse, drift og eksekvering af strategien.
- Arup Trustees: Mahadev Raman fortsætter som formand for fondsbestyrelsen. Han skal bl.a. lede arbejdet med at sikre virksomhedens uafhængighed, langsigtede succes og unikke kultur på vegne af Arups medlemmer.
Ser et stort potentiale
Norske Hilde Tonne er tidligere CEO for Norges energisystemoperatør, Statnett, har været koncerndirektør i Telenor Group og Chief Innovation Officer i Rambøll Group. Hun har dertil bestyrelseserfaring fra Hafslund, Norges Forskningsråd, Vattenfall, Danske Bank og Veritas. Hilde Tonne har siddet i Arups koncernbestyrelse siden 2023.
Global ingeniør vil hjælpe danske arkitekter ud over landets grænser
Hun udtaler:
– Arups engagement i forhold til at hjælpe kunder med CO2-reducerende projekter, modstandsdygtigt kvalitetsbyggeri og implementering af banebrydende teknologiske løsninger bidrager markant til at forbedre livskvaliteten for mennesker over hele kloden. I en tid præget af kunstig intelligens og digitale fremskridt rummer Arup et stort potentiale for at spille en endnu større rolle i forhold til at løse de udfordringer, der præger samfund, byer og nationer verden over.
Modtager af Order of the British Empire
Nuværende formand for Arup Group, Jerome Frost, vil indtage en nyoprettet rolle som firmaets CEO.
Han har tidligere været formand for Arup Groups største region, Ukimea, i fire år. Han er en internationalt anerkendt ekspert inden for byplanlægning, mega-events og økonomisk udvikling. Han har omfattende erfaring med at arbejde på store byudviklings-, transport- og genopbygningsprojekter globalt.
Velux-profil skal lede bestyrelsen hos rådgiver på 100 ansatte
Jerome Frost spillede bl.a. en central rolle i gennemførelsen af OL og de paralympiske lege i London i 2012. Hans bidrag til byfornyelsen blev efterfølgende anerkendt med tildeling af Order of the British Empire (OBE).
Jerome Frost, kommende CEO, udtaler:
– Som et uafhængigt, fondsejet firma fokuserer vi fuldt ud på vores kunder og investerer kontinuerligt i forskning og nye teknologisk ekspertise. Uanset om det drejer sig om at designe mere robust jernbaneinfrastruktur eller udnytte kunstig intelligens til at beskytte mennesker mod de stigende temperaturer i verdens byer, så giver autonomien os mulighed for at skabe maksimal værdi for vores kunders projekter.
Har arbejdet med ændringerne i 18 måneder
Mahadev Raman fortsætter som bestyrelsesformand for Arup Trustees. Han er uddannet maskiningeniør med over 40 års erfaring og speciale i bæredygtige, højtydende og energieffektive bygninger. Han har ledet tværfaglige teams på globale projekter, herunder Kimmel Center i Philadelphia og Terminal 4 i JFK Airport i New York.
I øjeblikket er han både bestyrelsesformand for Arup Trustees Board og fakultetsmedlem ved Princeton Universitets School of Architecture. Han har også fungeret som direktør for Arup University, formand for Arup Americas og præsident for American Friends of Cecily’s Fund.
Global ingeniørmangel: Kampen om arbejdskraften bliver hård som aldrig før
Mahadev Raman fortæller, at der har været arbejdet med ændringerne i organisationens struktur i mere end 18 måneder. Det er gjort for at sikre en bevarelse af koncernens unikke ejerskabsstruktur som fondsejet firma.
– Den aktuelle strukturændring er et naturligt næste skridt i forhold til at udvikle vores ledelsesstruktur, så den imødekommer behovene for en virksomhed af vores størrelse, der opererer i en stadig mere kompleks verden, siger han.
Arup blev stiftet i London i 1946 af den dansk-engelske ingeniør og filosof Ove Arup. I dag beskæftiger virksomheden mere end 18.000 designere, rådgivere, økonomer, økologer og eksperter, der arbejder på tværs af 140 lande.