Små skader koster: Forebyggelse beskytter bundlinjen

Forebyggelse, forebyggelse, forebyggelse. Registrering af skader, overblik og en handlingsplan til at begrænse fremtidige skader kan spare håndværksvirksomheder for akkumulerede store udgifter til småskader.
Håndværkernes værktøj og biler er i høj kurs blandt tyve. Struktureret forebyggelse afhjælper de store udgifter, der potentielt kan hobe sig op, når tyveri og diverse småskader sætter økonomien under pres.
Håndværkernes værktøj og biler er i høj kurs blandt tyve. Struktureret forebyggelse afhjælper de store udgifter, der potentielt kan hobe sig op, når tyveri og diverse småskader sætter økonomien under pres.

Codans seks gode råd til forebyggelse af skader

  • 1. Prioriter forebyggelse (en ledelsesopgave)
  • 2. Skab overblik
  • 3. Involver alle medarbejdere
  • 4. Fjern tabuet (tal ærligt og åbent om skader)
  • 5. Udvikl jer (f.eks. mentorordninger fra erfarne til nye medarbejdere)
  • 6. Hold fast (brug tilegnet viden til fremadrettet risikostyring)

En brækket bordplade her, beskadigede gulve og vandskader der.

‘Mange bække små… ‘ er normalt et ordsprog med positivt fortegn, men når det handler om de mange mindre skader, håndværksvirksomheder kan komme ud for, kan de mange små bække ende med at trække virksomhedens økonomi ud med badevandet.

Mange af disse skader ligger beløbsmæssigt under selvrisikoen, så håndværksmesteren selv skal dække omkostningerne til udbedring af skader. Ved at strukturere arbejde med skadesforebyggelse kan enkelte virksomhed spare mange penge.

Det vil forsikringsselskabet Codan nu også gerne hjælpe håndværksvirksomhederne med via forebyggelseskampagnen ‘Skadestop’, der gennem flere år har eksisteret for forsikringsselskabets kunder i transportbranchen:

– Vi vil gerne hjælpe segmentet af håndværksvirksomheder med at styrke forebyggelsesindsatsen – både for at reducere mængden af bøvl og besvær og for at beskytte deres bundlinje. Det er baggrunden for skadesstop-kampagnen, som fra den 8. august bliver målrettet bygge- og anlægssegmentet, som for eksempel omfatter malere, tømrere, murere og elektrikere, siger Kasper Bukdahl Hansen, der er direktør med ansvar for de små- og mellemstore erhvervsvirksomheder på tværs af Alm. Brand Group, som Codan er en del af.

Vil skader til livs med rådgivning

Selskabet tilbyder desuden et unikt rådgivningsforløb kaldet ‘Skadestop’ for de mellemstore og større virksomheder i segmentet.

Her får kunderne først et værktøj til at registrere deres skader, hvilket hjælper dem med at få et overblik over skaderne og konsekvenserne, og det er også en hjælp til at udarbejde en handlingsplan til at begrænse fremtidige skader.

Forsikringsselskabet hjælper virksomhederne i gang med planen og rådgiver i forhold til konkret handling som for eksempel efteruddannelse af medarbejdere. En løbende opfølgning med kunden i en aftalt kadence er også en del af konceptet.

DNA-mærket værktøj finder hjem igen

Kampagnen henvender sig også til de mindre håndværksvirksomheder, der bl.a. kan opleve tyveri af deres værktøj. Det kan hurtigt løbe op og koste virksomheden dyrt både i forhold til tabt arbejdsfortjeneste, nyindkøb af værktøj og ofte også reparation af opbrudt håndværkerbil.

Her tilbyder forsikringsselskabet et DNA-mærkningskit, hvor kunden kan DNA-mærke sit værktøj via et sporingsstof. Det reducerer risikoen for tyveri af værktøjet, som mange håndværkere oplever, og som ofte er dyrt for virksomhederne.

Hvis mærket værktøj bliver stjålet – og fundet igen – er det let for politiet at finde tilbage til de retmæssige ejere.

Også Carl Ras har set fordelene ved DNA-mærkning af værktøj. Læs mere her.

Alm. Brand Groups kunder bliver også tilbudt forskellige sporingsteknologier, der kan reducere risikoen for indbrud og tyveri. Det sker bl.a. ved hjælp af DNA-mærkning og RFID-mærkning (Radio Frequency Identification), der skaber overblik over hvem i virksomheden, der bruger hvilket værktøj, elektroniske devices, køretøjer etc.

Derudover kan GPS-sporingsenheder med ned til to meters præcision vise virksomheden eller politiet, hvor enheden befinder sig.

Relateret indhold