Pris for godt malerarbejde

Danske Malermestre indstifter pris til inspirerende brug af farver i private hjem.
Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.

Danske Malermestre har indstiftet en helt ny pris, “Prisen for godt malearbejde”, der uddeles til en privatkunde for “flot, spændende og inspirerende brug af farver” i et malearbejde udført af et af organisationens medlemmer.

Malermestrene vil med prisen fremhæve de mange flotte muligheder, man har for at give sin bolig mere liv med farver.

– Maleren har sin viden om eksempelvis NCS-farvesystemet, som vi bruger til at skabe harmoni mellem farverne. Et maleri kan virke karakterløst på en hvid væg, mens en markant farve kan fremhæve og give maleriet mere æstetisk værdi i rummet. Der er en ingen grund til at være farveforskrækket, hvis man har en professionel maler til at rådgive sig, som netop ved, hvordan man med enkle midler kan skabe store effekter, fortæller Lilian Bech, der er faglig-teknisk chef i Danske Malermestre.

Gode råd

Danskerne vil gerne have et godt råd om farver i boligen, det kan man også mærke hos PPG Industries, der sælger Dyrup og Sigma. De får flere henvendelser i deres brevkasse med spørgsmål til farvevalg:

– Nogle har måske købt et nyt hus, hvor alle vægge er hvide, og nu vil de gerne have det brudt. Vi kan se, at hvor mange tidligere valgte tapet som udsmykning på én væg, så vælger flere maling nu, for det er nemmere at skifte ud med en ny farve, fortæller Annette Høj Vraa fra PPG Industries.

Mere spræl

Hvis man kun ønsker kulør på én væg eller på en del af væggen, så er det også værd at få maleren til at vise, hvordan det skal placeres for at skabe den rigtige harmoni og balance i forhold til rummets opbygning.

En væg med farve i stuen eller en flot kulør til køkkenet er i stigende grad efterspurgt af danskerne, som vil have mere liv og stemning i boligen med farver.

Leverandørerne af maling til det danske marked kan alle mærke, at der sælges markant mere kulørt maling, omkring en femtedel af det solgte maling har fra grålige toner til mere sprælske farver.

Relateret indhold