Regningen efter Pihl & Søns konkurs i august 2013 skal formentlig tælles i milliarder. Det oplyser Henrik Steen Jensen, der er en af de tre kuratorer i konkursboet.
– Jeg tror, at underbalancen ender et sted mellem 1,5 og 2,5 mia. kr. Der udløses altid tab ved konkurser, som ellers ikke ville være kommet, fordi færdiggørelsesomkostningerne på byggesagerne stiger væsentligt, når nogle andre skal gøre arbejdet færdigt, siger partner i Holst Advokater, Henrik Steen Jensen, til Jyllands-Posten.
Der udløses altid tab ved konkurser, som ellers ikke ville være kommet, fordi færdiggørelsesomkostningerne på byggesagerne stiger væsentligt, når nogle andre skal gøre arbejdet færdigt.
Henrik Steen Jensen Partner, Holst Advokater
Stævnet for 329 mio.
Konkursboet har netop stævnet Danske Bank, Tryg Forsikring, Atradius og Euler Hermes for 329 mio kr., fordi de fire finansielle virksomheder ifølge boet uretmæssigt har sat sig på det store beløb i forbindelse med konkursbehandlingen. Da der ikke har kunnet opnås enighed mellem de fire virksomheder og konkursboet, skal sagen nu afgøres i retten, hvilket er med til at forsinke sagen. Aktiverne i boet udgør knap 500 mio. kr.
Foruden denne retssag verserer der også to voldgiftssager, der er med til at forsinke processen. De to sager beløber sig til 250-300 mio. kr., og den ene kører i London og omhandler uenighed mellem Pihl & Søn og en tysk hovedentreprenør om et kraftværk i Trinidad. Den sag ventes afgjort næste år.
Den anden sag omhandler størrelsen af betalingen til Pihl & Søn for renoveringen af D’Angleterre i København. Den sag ventes tidligst afsluttet i 2017.