Pensionsselskaber poster 2,7 milliarder i ny bydel

Nordea Liv & Pension og PenSam er gået sammen om at udvikle en ny bydel på 120.000 kvadratmeter med boliger og butikker i Københavns Sydhavn.
Frederiks Brygge Nord. Visualisering: Juul & Frost Arkitekter.
Frederiks Brygge Nord. Visualisering: Juul & Frost Arkitekter.

Nordea Liv & Pension og PenSam har indgået aftale om at investere ca. 2,7 mia. kr. i opførelsen af en ny bydel i Københavns Sydhavn. Det er sket ved, at PenSam er indtrådt som investor i projektet Frederiks Brygge med en ejerandel på 25 pct.

Det er planen at opføre 1.350 lejligheder – typisk med tre værelser på 85 kvadratmeter og med egen altan.

– Der er et stort behov for gode boliger i det centrale København til familier med mellemindkomster. Det vil blive imødekommet med dette projekt, som også vil skabe et attraktivt afkast for vores pensionskunder, siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension og tilføjer:

– PenSam er en stærk partner som udover kapital bidrager med ekspertise og erfaring til projektet. Med dette delvise frasalg vil Nordea Liv & Pension opnå en bedre langsigtet spredning af sine investeringer i fast ejendom.

Bydelen tager form

Boligerne vil være omkranset af kanaler, være sydligt orienteret og med udsigt mod havnen. Der bliver også opført bygninger til supermarkeder på grunden, der er på 80.000 kvadratmeter.

– I alt opføres 120.000 kvadratmeter, og byggeriet forventes at skabe beskæftigelse svarende til cirka 4.000 mandeår i de kommende år. Det er positivt at kunne bidrage til udviklingen af København og skabe beskæftigelse, siger investeringsdirektør Benny Burchardt Andersen i PenSam.

Der blev sidste år opført 69 ungdomsboliger og en daginstitution som det første skridt i projektet. Næste fase bliver igangsat i løbet af sommeren, når det første spadestik bliver taget til opførelsen af 194 boliger og lokaler til to supermarkeder, som ventes færdiggjort medio 2016. Nordea Ejendomsinvestering A/S står for projektudviklingen.

Læs mere om projektet på

www.frederiksbrygge.dk

Relateret indhold