Omegnskommuner roser ny fingerplan trods få opfyldte ønsker

Selvom den nye fingerplan hverken uddelte alt for mange gaver til Egedal eller Brøndby Kommune, er der stadig tilfredshed at spore.
En revision af Fingerplanen er en af de i alt 52 forslag i regeringens hovedstadsudspil. Illustration: Dansk Byplanlaboratorium.
En revision af Fingerplanen er en af de i alt 52 forslag i regeringens hovedstadsudspil. Illustration: Dansk Byplanlaboratorium.

Fingerplanen

  • – Har eksisteret siden 1947
  • – Grundtanken bag planen er at lade København vokse ud i en slags “fingre
  • – Imellem fingrene skal der være grønne områder.
  • – Torsdag præsenterede regeringen et forslag til en ny fingerplan. Her var samtlige 34 kommuner i hovedstadsområdet taget med på råd

Torsdag blev det nye hovedstadsudspil præsenteret af regeringen. Her var der også et forslag til en revision af Fingerplanen, hvor samtlige 34 hovedstadskommuner kom med forslag. I alt blev 80 af kommunernes 150 ønsker helt eller delvist opfyldt.

Nogle fik mere end andre.

Kommuner som Helsingør og Ballerup var blandt højdespringerne, mens Brøndby, Lejre, Ishøj og Egedal Kommune kun fik et enkelt af deres ønsker delvist opfyldt.

– Vi er stadig meget tilfredse. Delen omkring infrastrukturen er meget spændende, og så er det vigtigt, at Frederikssundmotorvejen bliver prioriteret, for det er nøglen til en masse ting omkring erhverv, byggeri og nye borgere, siger Karsten Søndergaard, der er borgmester i Egedal Kommune.

Brøndby kunne have ønsket mere

På Københavns Vestegn har Brøndby Kommune fået godkendt et af deres to forslag delvist. Her er mulighed for, at kommunen kan gennemføre et byggeri langs Holbækmotorvejen, mens deres ønske om, at Bakkeskoven og Brøndbyskoven blev taget ud af en af de grønne kiler mellem “fingrene” ikke fik nogen positiv tilkendegivelse fra regeringen.

– Vi ville gerne have haft godkendt det hele, men vi er glade for, at vi overhovedet har fået imødekommet et af forslagene. Vi havde fået en imødekommelse tidligere og var allerede i gang med at udvikle byområdet, og nu er der blevet sagt god for, at vi kan gøre det færdigt. Men vi er stadig i det store hele tilfredse med planen, siger Kent Max Magelund, der er borgmester i Brøndby Kommune.

Den reviderede fingerplan blev torsdag samtidig sendt i en otte uger lang offentlig høring.

Relateret indhold