Ny landskabsentreprenør sigter mod 75 mio. i omsætning om 5 år

Virksomheden Mundberg vil placere sig mellem de store og de mindre entreprenører – med fokus på genanvendelse, og at 10 % af den udførende arbejdsstyrke altid består af elever eller lærlinge.
Virksomheden består af en gruppe medarbejdere, som kan stille AB18-garantier fra dag ét og varetage projekter op til 15 mio. kroner fra start.

Landskabsentreprenøren Mundberg er ny aktør på markedet og er fra 1. juli klar til levere projekter inden for landskabsarbejde, kloakarbejde, anlæg og infrastruktur som trafiksaneringer, skolegårde og naturprojekter.

– Vi placerer os mellem den lille og den store entreprenør, som har stor kapacitet og høje priser. Vi har kapacitet på styring og udførende mandskab, vi drifter opgaver og virksomheden effektivt, og det gør os skarpe på prisen, siger adm. direktør Kim Mundberg.

Læs også

Kabalen om Danmarks landskab er i gang – lad os lægge den klogt

– Vi har lave overheadomkostninger, fordi alle er ude på projekterne. Vi kan sidde til byggemøder og træffe beslutningerne, imens vi definerer udfordringerne. Det gør os attraktive for rådgivere og bygherrer, tilføjer Kim Mundberg, som har et mål for omsætning på 25 mio. kroner det første år, og 75 mio. kroner inden for 5 år.

Virksomheden består af en større gruppe medarbejdere, som kan stille AB18-garantier fra dag ét og varetage projekter op til 15 mio. kroner fra start.

Genanvendelse og lærlingemål

Landskabsentreprenøren, der har hovedsæde i Jystrup i Ringsted Kommune, slår sig op på at ville gøre det nemt og attraktivt for bygherrer at vælge løsninger med mindst muligt spild og størst mulig værdi:

– For os, der har startet virksomheden, er ressourceoptimering essentiel. Materialeknaphed er et stort problem, og vi har et enormt spild i vores branche. Vi har fastfrosne praksisser for materialer, og der bliver ikke skelet til transport ift. de materialer, man vælger, siger Kim Mundberg.

Læs også

Fokus på grænselandet: Fortid møder fremtid i det åbne landskab

Bl.a. vil landskabsentreprenøren inden for jordhåndtering i hvert projekt afveje transportafstand, CO2-aftryk og pris med det mål at genanvende mest mulig jord og sikre lavest muligt klimaaftryk.

Desuden ønsker virksomheden at skabe muligheder for unge mennesker og har sat et mål om, at 10 % af den udførende arbejdsstyrke altid består af elever eller lærlinge.

Relateret indhold