Keflico
- Keflico har eksisteret i 65 år og er i dag en af Danmarks førende træhandelsvirksomheder og den første til at indføre en bæredygtig indkøbspolitik tilbage i 2016.
- Virksomheden har blandt andet leveret træ til Royal Arena i Ørestaden, Nordeas hovedsæde i København, Carlsberg Ejendomme, Pandahuset i Zoologisk Have og diverse andre byggeprojekter i ind- og udland.
Den danskejede træhandelsvirksomhed Keflico A/S offentliggør regnskabet for 2019, der var et år med flere positive takter inden for den bæredygtige dagsorden. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Særligt efterspørgslen efter bæredygtighedscertificeret træ havde fart på, og det forventes at interessen vil forsætte og accelerere i 2020 på trods af corona.
– Vi er meget tilfredse og stolte over, at interessen for anvendelsen af mere træ i byggeriet stadigvæk er stigende, og at vi fortsat mærker en øget efterspørgsel efter særligt bæredygtighedscertificeret træ på det danske marked. Det vidner om, at det er den rigtige tilgang, vi har valgt med vores bæredygtighedsstrategi, der tilgodeser beslutningen om en banebrydende og bæredygtig indkøbspolitik, siger kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen.
Mærkede afmatning mod årets udgang
Virksomheden med hovedsæde i Støvring, der beskæftigede 50 ansatte i 2019 mod 46 i 2018, leverer i regnskabet for 2019 en fremgang i pengestrømmene fra driften med godt 18 millioner kroner. Det betyder samtidig en øget likviditets- og soliditetsgrad. En fremgang, som glæder den administrerende direktør i Keflico.
– Efter de seneste års negativ udvikling i pengestrømmene er det glædeligt, at vi nu er lykkedes med at vende denne udvikling, siger administrerende direktør Mads Stenstrop.
I årsrapporten præsenterer virksomheden et mindre fald i nettoomsætning fra 314 millioner kroner i 2018 til 303 millioner kroner i 2019. Et resultat, som Mads Stenstrop peger på, skyldes et generelt fald i markedsaktiviteten i tredje og fjerde kvartal.
– Overordnet kan vi konkludere, at vi leverer et regnskab for 2019, der følger markedsudviklingen. I første halvdel af 2019 oplevede vi en meget høj markedsaktivitet i både den træforbrugende industri samt hos de danske tømmerhandlere og byggemarkeder, mens vi i andet halvår så en begyndende afmatning i markedet, siger Mads Stenstrop.
Positiv start på 2020
Virksomheden har oplevet, at markedsaktiviteten i de første måneder af 2020 har været positiv på flere områder til trods for den usikkerhed, der med corona også præger markedet for handel med træ og træbaserede produkter.
– Vi har haft en positiv start på 2020. Som mange andre kan vi naturligvis også mærke den usikkerhed, som corona har medført, og det er stadig uvist, hvordan det kommer til at påvirke os i 2020. Dog er vi glade for den høje aktivitet, der ses hos tømmerhandlerne og byggemarkederne med de mange hjemmebyggeprojekter, der bliver igangsat i disse tider, siger Camilla Hyldgaard Thomsen og fortsætter:
– Det er stadigvæk for tidligt at spå om fremtiden, men vi håber ikke, at den nuværende situation i samfundet vil sætte en stopklods for den bæredygtige udvikling, vi har oplevet i de seneste år i byggeriet, hvor opmærksomheden og anvendelsen af træ har været stigende.