Jorton har styr på sikkerheden

Tre af bygge- og anlægskoncernens afdelinger har i oktober passeret henholdsvis to, tre og fire år uden arbejdsulykker med fravær.
Jorton har formået at nedbringe antallet af arbejdsulykker. Foto: Colourbox.
Jorton har formået at nedbringe antallet af arbejdsulykker. Foto: Colourbox.

Bygge- og anlægskoncernen Jorton har fået rigtigt godt styr på sikkerheden. Afdelingerne i Odense, Aabenraa og Esbjerg har her i oktober passeret to, tre og fire år uden arbejdsulykker med fravær. De flotte resultater er ikke noget tilfælde, for hele koncernen arbejder målrettet med at sikre gode arbejdsforhold på dens byggepladser, fortæller afdelingschef Lars Peter Jensen i Jorton Region Syd i en pressemeddelelse.

For at sikre et konstant fokus på arbejdssikkerheden i det daglige har Jorton blandt andet systematisk registreret såkaldte tæt-på-ulykker. Det er potentielt farlige situationer, der ikke medfører personskade med fravær. Ideen er, at de bestræber sig på at tage ved lære af alle tæt-på-ulykkerne, og derfor har det været muligt at ændre praksis i det daglige arbejde, så tæt-på ikke har udviklet sig til egentlige ulykker.

Målsætningen er nul ulykker, så vi hver dag kan sende vores medarbejdere hjem i god behold til deres familier.

John Funch{break}Administrerende direktør i Jorton

Øget trivsel og tryghed

I Jorton er ledelsen af den klare opfattelse, at et sikkert arbejdsmiljø er med til at øge medarbejdernes trivsel og tryghed. Derfor er kommunikationen fra ledelsen til medarbejderne vedrørende arbejdsmiljøet ifølge Jorton forbedret de seneste år, og instruktionen i bedre sikkerhed er blevet styrket på den enkelte arbejdsplads.

– Målsætningen er nul ulykker, så vi hver dag kan sende vores medarbejdere hjem i god behold til deres familier, siger administrerende direktør John Funch.

I 2014 havde hele Jorton kun en enkelt arbejdsulykke med fravær.

Relateret indhold